Період публікації:

від

до

Категорія:

У навчальних закладах завершилося пілотування завдань для дослідження PISA-2018

Опубліковано: Вівторок, 06 Червня 2017 

min
max

У навчальних закладах України закінчилося пілотування завдань, анкет та процедур адміністрування міжнародного дослідження якості освіти PISA. Це одна з частин підготовки до основного етапу дослідження, що пройде в Україні 2018 року.

Учасниками пілотування стали учні та студенти 2001 року народження з 41 навчального закладу країни.

«Участь у PISA є добровільною, тому організатори дослідження наголошують на важливості мотивування учнів і студентів до участі в програмі. Важливо, щоб кількість учасників становила щонайменше 85 % від загальної вибірки. В Україні до пілотного етапу долучилися 1 670 осіб, що становить 96 % від вибірки дослідження для цього року, визначеної міжнародними партнерами», - відзначають в Українському центрі оцінювання якості освіти.

З червня до початку вересня триватиме перевірка робіт учасників. Її результати не буде оприлюднено й повідомлено ані учням, ані навчальним закладам, які брали участь у дослідженні. Їх використовуватимуть для коригування перекладів завдань PISA, а також окремих формулювань запитань в анкетах дослідження.

В УЦОЯО наголошують, що більшість завдань PISA – компетентісного характеру з наданням короткої або розгорнутої форми відповіді, тому їхня перевірка потребує багатоетапної підготовки екзаменаторів. Зокрема, до початку роботи з зошитами українських учасників фахівці працюватимуть з роботами учнів інших країн. Це сприятиме напрацюванню єдиних підходів до оцінювання відповідей учасників тестування. Також Організацією економічного співробітництва та розвитку для екзаменаторів створено методологію та стандарти перевірки, універсальні для всіх країн.

Нагадуємо, що 2016 року Український центр оцінювання якості освіти спільно з іншими фахівцями забезпечив переклад та адаптування завдань тестів і запитань анкет з англійської мови. Початково ж завдання були розроблені міжнародними експертами та представниками різних країн англійською і французькою мовами, а пізніше перекладені мовами всіх країн-учасниць.

Джерело: офіційний сайт МОН

Немає коментарів

Схожі статті:

Стартує пілотний етап PISA-2018: участь візьмуть близько 2 тис. учнів Стартує пілотний етап PISA-2018: участь візьмуть близько 2 тис. учнів Опубліковано: Вівторок, 16 травня 2017 З 15 до 31 травня 2017 року в Україні пройде пілотний етап міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018. У ньому візьмуть участь близько 2 000 учнів і студентів з понад 40 навчальних закладів. Пілотний етап дослідження – це підготовка до основного. Його мета – перевірити, як працюють інструменти...

Переглядів: 447 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Оцінювання 2-го і пілотного 3-го класів НУШ: свідоцтво досягнень, мотивація для учнів та широкі можливості для вчителів Оцінювання 2-го і пілотного 3-го класів НУШ: свідоцтво досягнень, мотивація для учнів та широкі можливості для вчителів Опубліковано: П`ятниця, 30 серпня 2019 Оцінювання учнів 2-го класу НУШ, як і попереднього року, акцентуватиме увагу на позитивній динаміці досягнень та оцінці роботи. Для учнів 3-х класів, які пілотують новий Державний стандарт початкової школи, підходи до оцінювання також збережено. Відповідні методичні рекомендації підготували у МОН. Інструментом...

Переглядів: 861 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook