Період публікації:

від

до

Категорія:

Звіт про роботу пришкільного мовного табору «Сонечко» Пустомитівської ЗОШ № 1 І-ІІІ ст.

Опубліковано: Понеділок, 12 Червня 2017 

min
max

Протягом двох тижнів з 25.05 по 09.06.2017 року у Пустомитівській ЗОШ № 1 І-ІІІ ст. було організовано роботу пришкільного мовного табору «Сонечко» -  «The Sun». 

У таборі відпочивало 160 дітей, учнів 1-8 класів нашої школи. Начальником табору була призначена Ілларіонова С.П., учитель англійської мови. Заступником начальника табору була П’ятницька Н.Й., педагог-організатор. Вихователями працювали учителі початкової школи і класні керівники 5-8 класів:  Капарник О.І., Поліщук М.В., Паук Л.О., Кравчук О.В., Мартинюк Н.Я., Лутчин В.С., Галан С.В., Пенькова О.І., Шаргут І.О., Стражник Н.Р., Бабій М.М., Олива Л.Г., Шишак В.Б.  А також учитель фізкультури Тарахонич Т.З. і учитель музичного мистецтва Цюзь А.Ю.

Особливо слід відзначити волонтерів, учнів 10-Б і 10-А класів, які активно допомагали вихователям із виконанням завдань, підготовлених учителями англійської мови Ілларіоновою С.П., Гладун І.М., Кошилович Л.Д.  Це – Дуліба Софія, Лозовська Юлія, Осідач Анастасія, Харабара Анастасія, Брухаль Христина, Хурдепа Святослав, Стріжик Наталія, Ясінська Оксана, Капаціла Соломія та Грицько Катерина.

Метою табору було створити відповідне відпочинкове і мовне середовище та умови для заохочення учнів до вивчення англійської мови, навчання дітей діяти у колективі, розвиток дитячого самоврядування, виявлення інтересів і навичок, вміння використовувати  іноземну мову в побуті. Виховний процес у таборі організовувався за тематичними днями: «День знайомств», «День дружби», «День захисту тварин», «День захисту дітей», «День пісні і веселощів», «День національно-патріотичного виховання», «Хто найрозумніший», «День довкілля» і «День прощання».

Всі види виховної діяльності в таборі здійснювались відповідно до режиму дня. Робота проводилась згідно плану та висвітлювалась на стенді. Діти та їхні батьки мали змогу знайомитися з путівкою дня. Щоденно вівся фоторепортаж подій у таборі.

Обов’язковим було дотримання санітарно-гігієнічних вимог; створення порядку і затишку у приміщеннях, в актовому залі, у місцях відпочинку. Кожен день у таборі розпочинався з ранкової молитви англійською мовою. Далі слідувала ранкова руханка у вигляді флешмобу на свіжому повітрі. Рухливі форми роботи  змінювалися пізнавальними сесіями у класних кімнатах. Особливо цікавими були заняття при спілкуванні з волонтерами.

Діти також відвідували басейн нашої школи згідно графіку, де з ними займався учитель фізкультури Крисько І.Б. 

У День захисту дітей учасники нашого табору переглянули цікаву інтерактивну виставу «Кольорова казка», яку поставила учитель початкових класів Паук Л.О.

Слід відзначити насичену спортивну програму під керівництвом учителя фізкультури Тарахонич Т.З.  Дітям було запропоновано змагання з футболу і баскетболу між класами, рухливі  та настільні ігри.

Вдалим та емоційним був День дружби, коли діти представляли і розповідали про своїх друзів англійською мовою.

Було організовано захоплюючу екскурсію у с.Раковець (07.06.). Також гурт «Водограй» (вихователь Пенькова О.І.) і гурт «Сонячний дощ» (вихователь Лутчин В.С.) провели дводенну екскурсію – подорож Закарпаттям. А вихователь Шаргут І.О.  разом зі своїми вихованцями подорожували цікавими місцями Львова.

У День національно-патріотичного виховання відбулася зворушлива зустріч з волонтером і учасником АТО  Тарасом Елейком, який розповів і показав відео з місць перебування його в АТО. Також  Тарас привіз набори військового спорядження, яке змогли оглянути і приміряти всі бажаючі. Хлопці переконалися, наскільки «легкими» є автомати і бронежилети.

Не менш цікавим і змістовним  був відпочинок молодших вихованців у пришкільному таборі. Щоденно вони поринали в загадковий для них поки що світ англійської мови. Це розважальний квест «Мовний олімп», квест «Хто найрозумніший», мовна гра «Квітковий марафон». Волонтери проводили мовні розминки, вивчали девізи, пісні англійською мовою, переглядали мультфільми. У День прощання з табором до роботи було запрошено волонтерів Всеукраїнської благодійної організації «АСЕТ», які провели з дітьми цікаві розважальні ігри  із призами, флешмоби, показали повчальні міні-вистави про життя молоді. Волонтери закликали дітей до здорового способу життя, поваги до батьків і старших, прагнення до пізнання нового. Особливо цікаво спілкувався з дітьми студент Львівської духовної семінарії Іван Дуб’юк.

Переможців змагань і найкращих учасників табору було нагороджено заохочувальними призами, які організував завідувач відділом  молоді і спорту Пустомитівської райдержадміністрації Євген Гладиш.

Наш  пришкільний мовний  табір дав можливість дітям весело провести час разом із друзями, розвинути свої таланти, отримати пізнавальну інформацію, навчитися новому та ще раз переконатися, що вивчення мови – це легко і просто.

Начальник мовного табору С.Ілларіонова

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 871 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 773 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook