Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівській політехніці створюється міжнародна університетська мережа в галузі розумних технологій та інтелектуальних мікросистем (фото)

Опубліковано: Вівторок, 20 Червня 2017 

min
max

За ініціативи Національного університету «Львівська політехніка» та підтримки кількох провідних технічних університетів Республіки Польща та Німеччини досягнуто домовленість про створення міжуніверситетської мережі для поглибленої співпраці в галузі розумних технологій та інтелектуальних мікросистем.

Відтак, 19 червня відбулося підписання відповідної угоди про співпрацю. У вступному слові на церемонії підписання ректор Національного університету «Львівська політехніка» професор Юрій Бобало нагадав, що попередня домовленість про це була схвалена під час форуму польських та українських ректорів у Києві. Представники низки технічних університетів домовилися розпочати взаємне співробітництво зі створення Центру передового досвіду у Львівській політехніці.

Ця рамкова угода охоплює, крім низки польських технічних вищих навчальних закладів, кілька провідних німецьких університетів. Вона відкрита і для інших, хто хоче приєднатися до поглибленої співпраці в галузі розумних технологій та інтелектуальних мікросистем. Загалом, мережа буде концентрувати свої зусилля на інтеграції асоційованих ресурсів і заохочення наукових, академічних і культурних обмінів між університетами.

Угоду підписали: від Львівської політехніки – ректор Юрій Бобало, від Вроцлавської політехніки – професор Тадеуш Вінцковські, від Познанської політехніки – ректор Томаш Лодиговські, від Лодзької політехніки – проректор Даріуш Гавін.

Як розповідає один із ініціаторів цього важливого нововведення – проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв'язків Львівської політехніки професор Олег Матвійків, останнім часом проведено декілька результативних зустрічей та переговорів з цього приводу. Важливу роль в реалізації проекту відіграли колишній ректор Вроцлавської політехніки професор Тадеуш Вінцковські та завідувач кафедри систем автоматизованого проектування Львівської політехніки професор Михайло Лобур. Надалі розпочала функціонувати робоча група, котра, власне, і сформулювала основні положення підписаної угоди щодо міжуніверситетської мережі для підготовки і передачі інноваційних технологій між університетами.

Мережа переслідує ціль забезпечити розвиток розумних систем та інтелектуальних технологій і розбудову дослідного Центру передового досвіду (Centre of Excellence) при Львівській політехніці. Вона дозволить учасникам угоди координувати спільні зусилля щодо розробки дорожньої карти при створенні Центру передового досвіду у Львівській політехніці; підготовки і подання спільних проектних пропозицій на конкурси проектів ЄС та національних проектів; гармонізації наукових досліджень і просування високотехнологічних стартапів, спін-офф і спільних підприємств тощо. Загалом, мережа буде концентрувати свої зусилля на інтеграції асоційованих ресурсів і заохочення наукових, академічних і культурних обмінів між університетами тощо.

Комплексні міжнародні угоди з розробки та реалізації спільних дослідницьких програм, обміну викладачами, науковими співробітниками, аспірантами та студентами тощо Львівська політехніка уклала з понад 120 навчальними закладами, науковими та виробничими структурами 24 країн світу. Найактивніша співпраця налагоджена з такими державами як Польща, Німеччина, Франція, Словаччина, Австрія, Італія, Іспанія, Швеція, Болгарія та іншими.

За інформацією прес-служби Національного університету «Львівська політехніка»

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівська політехніка налагоджує співпрацю з китайськими університетами Львівська політехніка налагоджує співпрацю з китайськими університетами Опубліковано: Четвер, 04 жовтня 2018 Днями Національний університет «Львівська політехніка» відвідала представницька делегація з Китаю – із Цьюаньчжоуського університету інформаційного інжинірингу з міста Ма Жуйтянь. Очолював її ректор Го Сяопін. До складу делегації входили проректор Лінь Дун та інші очільники структурних підрозділів китайського...

Переглядів: 519 Коментарів: 0

Вища освіта

Львівська політехніка стала членом Всесвітньої асоціації франкофонії (фото) Львівська політехніка стала членом Всесвітньої асоціації франкофонії (фото) Опубліковано: Середа, 04 квітня 2018 Про це стало відомо під час візиту до Університету Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Франції в Україні Ізабель Дюмон. Високу гостю тепло привітав ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало, котрий високо оцінив підтримку Франції зусиллям України стати повноправним членом європейської...

Переглядів: 535 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook