Період публікації:

від

до

Категорія:

Незабутній корисний відпочинок у британському стилі учнів ЗОШ І-ІІІст. №1 м. Ходорова .

Опубліковано: Вівторок, 27 Червня 2017 

min
max


 

  Якщо відпочивати на літніх канікулах,то лише з користю. Саме так вирішили учителі англійської мови та учні ЗОШ І-ІІІ ст.. № 1 м.Ходорова, тому  ще восени взяли активну участь у проектіGoCamp, ставши переможцем І туру. А наприкінці навчального року з радістю очікували початку роботи пришкільного англомовного табору за участю волонтера із Великобританії Еми Вестбрук. Така неймовірна нагода спілкування із носієм мови та удосконаленням свого рівня володіння англійською мовою не пройшла поза увагою шкільної громади.

 Саме тому  пришкільний англомовний табір «SportandHealth»(«Спорт і здоров’я») у ЗОШ І – ІІІст. № 1 м.Ходорова, який розпочав свою двотижневу роботу 12 червня, зібрав велику групу учнів 6-10 класів.

     Кожен день дарував школярам незабутні враження,певний багаж знань і інформації,збагачував словниковий запас та ,  найголовніше,допомагав долати бар’єр у спілкуванні  англійською мовою.

Насичена програма табору,розроблена учителями  англійської мови Бардигулою С.Я., ЧервоноюМ.І. та Поліщук М.Б., знайшла своє відображення  у різноманітних видах роботи,  зацікавлюючи та  розважаючи учнів. Завдяки цікавим іграм ,конкурсам,проектам, рухливим пісням,інсценізаціям та інтерактивним вправам школярі разом із учителями та  волонтером здійснювали  захоплюючу подорож Країною спорту та здоров’я.

  Молода гостя із Великобританії  якнайкраще влилася у нашу шкільну родину,саме тому у роботі з дітьми панувала невимушена дружня атмосфера.

 Заняття у  великій просторій актовій залі школи часто продовжувались рухливими іграми на подвір’ї ,стадіоні, природі, екскурсіями містом. А пікнік, на лоні мальовничого пейзажу Ходорівського ставу, який поєднав смаколики  як української, так і англійської кухонь, надовго залишиться у спогадах кожного з нас,завдяки власноруч  приготовленими дітьми стравами.  Волонтер, у свою чергу, також здивувала усіх своїми  кулінарними здібностями  - вишуканим англійським тортом,щоб подякувати  за незвичайно теплу гостинність  ходорівчан.

Кожен день плідної   праці втілювався в окремий проект,у якому учні ділились своїми враженнями та набутою сьогодні інформацією,описували проведені види  роботи і нові лексичні одиниці,  якими поповнився їхній словниковий запас.

Щодня Ема радо  ознайомлювала нас  із своєю країною,британською системою освіти, звичаями та традиціями, улюбленими святами,читацькими уподобаннями , стилем життя, колоритом англійської кухні та улюбленими видами спорту, цікавими фактами  із життя школярів та молоді.

 Проведений волонтером День спорту у британському стилі залишив для дітей незабутні спогади.

 Кафедра учителів англійської мови  разом із  директором школи подбали  про  створення належних умов для  двотижневого перебування волонтера у нашому місті,  урізноманітнюючи їх екскурсіями та поїздками,цікавими зустрічами. Особливо враженою залишилась британка від організованої поїздки до Львова, де  мала змогу  помилуватись інтер’єром Львівського оперного  театру та центром міста, здійснити огляд найкращих пам’ятних  місць Львова англійською мовою в екскурсійному трамваї,  придбати  сувеніри для себе, друзів та сім’ї на «Вернісажі», завітати  у майстерню  шоколаду, копальню кави та вишукані українські ресторани.

  Особливо трепетним був останній день роботи – прощання із гостею. Із слізьми на очах у символічному флешмобі«Thanks,Emma!»(«Дякуємо ,Ема!») школярі подякували волонтеру, подарувавши сувеніри та пам’ятні подарунки, і,навіть,  прощальний торт,шматком якого востаннє  поласували учасники табору та вчителі разом із своїм волонтером,містив ці слова вдячності.

 Пізнього вечора у п’ятницю вокзал м. Ходорова був  нечувано людним, адже школярі та вчителі ЗОШ І-ІІІ ст.. № 1  проводжали свою гостю додому,щоб ще раз  подякувати , а Ема, у свою чергу, повезла  із собою у Британію приємні враження  про наше місто та ходорівчан , також  виявила бажання завітати до нас і  наступного року.

Для окремих школярів ця зустріч стане ще більшим  стимулом плідно попрацювати над своєю англійською,щоб наступного року не відчувати  труднощів у спілкуванні. Отож ,ці літні канікули для школярів ЗОШ І-ІІІ ст.. № 1 м.Ходорова запам’ятаються не лише  відпочинком, а й незабутньою зустріччю із носієм мови,яку вони вивчають,прекрасною нагодою удосконалити свої знання,вимову та комунікативні навички з іноземної мови, тим паче ,зараз під час  безвізового режиму, готуючись до подорожі країнами  Єврозони.

Немає коментарів

Схожі статті:

  А над світом українська вишивка цвіте! А над світом українська вишивка цвіте! Опубліковано: Понеділок, 23 квітня 2018                                 Квітень -  найвеселіший місяць весни. На різні голоси  славлять його і природа,  і люди. Ось так радісно і духовно багато було в актовій залі опорного ЗЗСО І- ІІІ ст. №1 м. Ходорів у     п'ятницю, коли  учні 2-А класу ( класовод- Пагута Л. Р.) подарували усім...

Переглядів: 374 Коментарів: 0

Відділи освіти

Командна першість  із шахів Ходорівської ОТГ Командна першість із шахів Ходорівської ОТГ Опубліковано: Понеділок, 26 березня 2018    22.03.2018 р. у шаховому клубі опорного ЗЗСО І-ІІІ ст.. № 1 м. Ходорова  пройшли командні змагання з шахів серед шкіл Ходорівської ОТГ. У змаганнях взяли участь 7 загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ст.,  7 загальноосвітніх шкіл І-ІІ ст.. та 2 команди  першокласників , які виступали поза конкурсом . Серед...

Переглядів: 539 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook