Період публікації:

від

до

Категорія:

Фестиваль європейського кіно відбувся у Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці

Опубліковано: Понеділок, 03 липня 2017 

min
max

З 22 до 30 червня у КЗ ЛОР «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека» відбувся Фестиваль європейського кіно. Ця подія ініційована Представництвом Європейського Союзу в Україні з метою популяризації європейського кіномистецтва. До програми перегляду увійшли фільми: «Одіссея» режисера Жерома Салля – одна із найбільш касових кінострічок французького кінематографа, мелодрама «Джульєтта» іспанського режисера Педро Альмодовара (номінована на «Золоту пальмову гілку» каннського кінофестивалю), сатирична комедія бельгійського режисера Жако ван Дормеля «Надновий заповіт».

Перегляд представлених кінострічок не залишив байдужим нікого. Найкращі фільми останніх років цікаві, пізнавальні, майстерні. Особливістю є те, що всі фільми транслювались у перекладі без субтитрів. Усі мали можливість познайомитись з унікальним творчим доробком європейського кінематографа високої якості.

«Одіссея» - це історія життя легендарного дослідника Світового океану, винахідника, режисера Жака-Іва Кусто. Історія про його корабель, відкриття, справжню Одіссею. Історія про великого та величного чоловіка.

«Джульєтта» - кінодрама одного із найвідоміших режисерів Європи і світу Педро Альмодовара. Фільм про життя жінки, яка багато має і багато втрачає,  і так мало знає свою єдину дитину. Вперше кінострічка була представлена на Каннському кінофестивалі у 2016 році.

«Надновий заповіт» - доброзичлива сатира про сучасне життя. Це не фільм про релігію, це фільм із незвичними уявленнями про устрій світу, про Творця та його творіння.  Світова прем’єра кінострічки відбулась 17 травня 2015 року на Каннському кінофестивалі, а в Україні – 3 грудня 2015 року. Фільм був висунутий Бельгією на премію «Оскар-2016» у номінації «найкращий фільм іноземною мовою».

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Понеділок, 06 квітня 2020 06.04 – 537 роки від дня народження Рафаеля Санті (1483-1520).  Італійський живописець, графік, скульптор і архітектор епохи Відродження. Народився Рафаель 6 квітня (за деякими джерелами 28 березня) 1483 в Урбіно, Італія. Перше навчання художній майстерності проводив його батько – Джованні Санті....

Переглядів: 4575 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Неділя, 05 квітня 2020 05.04 – 432 роки від дня народження Томаса Гоббса (1588-1679). Англійський філософ. Майбутній мислитель з’явився на світ 5 квітня 1588 року в південно-східному графстві Англії, біля містечка Мальмсбері, в родині сільського священика. Початкову освіту він здобув у парафіяльній школі, яку відвідував...

Переглядів: 4512 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook