Період публікації:

від

до

Категорія:

7 липня - Івана Купала

Опубліковано: Вівторок, 04 липня 2017 

min
max

7 липня - Івана Купала. 

У приміщенні Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки представлено книжкову виставку:  «У ніч на Купала…» (експонується з 01 липня до 17 липня в фойє бібліотеки (2 поверх)). 

Довідка

День, коли відзначається свято Івана Купала, є одним з найпопулярніших і містичних свят серед слов'ян. Це ніч єдності з природою, незвичайних традицій, цікавих обрядів.

У наш час особливо його любить молодь за можливість весело і цікаво провести літню ніч. Хоч свято Івана Купала і є православним, для простих обивателів цей день, коли можна досхочу накупатися і зарядитися позитивними емоціями, також має велике значення.

Стрибки через вогнище, пошук цвіту папороті, плетіння з польових квітів вінків, які пускають за течією річки - це лише мала частина традицій на свято Івана Купала, яке українці відзначають у ніч із 6 на 7 липня.. Героєм рослинного світу в цю ніч є папороть, з якою пов'язують перекази про скарби. Особливою цінністю вважалося зустріти в ніч Івана Купала цвіт папороті, який розпускається усього на кілька хвилин, а потім зникає.

Саме в цей час є день літнього сонцестояння, яке в православній традиції (за старим стилем) припадає на дні святкування. Цей день завжди був пов'язаний з безліччю вірувань, прикмет, традицій, обрядів і навіть заборон. Згідно з давніми традиціями, Івана Купала - свято сонця, тому найважливіша роль в обрядах відведена силі вогню.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Понеділок, 06 квітня 2020 06.04 – 537 роки від дня народження Рафаеля Санті (1483-1520).  Італійський живописець, графік, скульптор і архітектор епохи Відродження. Народився Рафаель 6 квітня (за деякими джерелами 28 березня) 1483 в Урбіно, Італія. Перше навчання художній майстерності проводив його батько – Джованні Санті....

Переглядів: 4576 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Неділя, 05 квітня 2020 05.04 – 432 роки від дня народження Томаса Гоббса (1588-1679). Англійський філософ. Майбутній мислитель з’явився на світ 5 квітня 1588 року в південно-східному графстві Англії, біля містечка Мальмсбері, в родині сільського священика. Початкову освіту він здобув у парафіяльній школі, яку відвідував...

Переглядів: 4514 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook