Період публікації:

від

до

Категорія:

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує на мистецьку програму

Опубліковано: Середа, 26 липня 2017 

min
max

Дирекція Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького подає план заходів на серпень 2017 року:

  • з 13.12.14р. – у музейному комплексі НМЛ на вул. М. Драгоманова, 42 діє оновлена постійна експозиція «Українське мистецтво ХХ ст.» (відкрита у рамках заходів з нагоди 150-ї річниці від дня народження Засновника НМЛ митрополита Андрея Шептицького). Експозиція представляє розвиток українського мистецтва ХХ ст. у широкому спектрі художніх процесів – від чільних представників епохи модерну (О. Новаківського, І. Труша, О. Мурашка, О. Кульчицької, В. Кричевського, М. Сосенка, П. Холодного) до пошуків українського авангарду (О. Архипенко, М. Андрієнко-Нечитайло, С. Гординський та ін.). Розділ мистецтва 1950-1970-х рр. презентують кращі роботи представників різних мистецьких шкіл і напрямків, що розвивались всупереч офіційній доктрині соцреалізму в мистецтві (Й. Бокшай, Ф. Манайло, Т. Яблонська, О. Кравченко, Р. та М. Сельські, З. Флінта, Л. Медвідь та ін.). Четвертий розділ експозиції сформували роботи представників українського мистецтва доби постмодерну 1980-1990-х рр.(В. Патик, І. Шумський, Р. Петрук, М. Демцю, Б. Буряк, В. Москалюк, П. Сипняк, В. Одрехівський та ін.). Окремий сегмент експозиції творять роботи українських митців діаспори.

У рамках ХХ Міжнародного пленеру художнього текстилю «Етнокультура – реалії сьогодення»:

  • 28.07.17р. –– 24.08.17р. –– Виставка «Традиція – Інтерпретація – Трансформація». Виставка представить  творчий доробок учасників Міжнародного етномистецького проекту «Екологічний ракурс», започаткованого у Львові під гаслом «Відродимо глинянський килим» (1996). Відтоді у межах проекту відбуваються щорічні пленери в Україні та Польщі, а їхніми постійними учасникам стали відомі митці, які працюють у царині художнього ткацтва: Наталія Дяченко-Забашта, Галина Забашта, Зеновія Шульга, Оксана Литвин та Ярослав Сахро. Їхні роботи будуть представлені на виставці. Цьогоріч виставкова ретроспективна  має на меті висвітлити чільні здобутки цих майстрів впродовж двадцятиліття. Проект відбувається за партнерської участі Львівської національної академії мистецтв, Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького, Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень у м. Львові, Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття ім. Й. Кобринського, ГО «Центр суспільних інновацій.
  • 09.08.17р. –– 25.08.17р. –– Моніка Кострожовська (Республіка Польща) «Створення структури». Виставка познайомить із новими здобутками пані Моніки у царині  моделювання одягу та графіки.
  • 29.08.17р. –– 24.09.17р. –– у рамках Днів української діаспори у Львові, приурочених до 50-річчя Світового Конгресу Українців –– виставка «Українські художники діаспори у збірках Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького». Виставка представить роботи видатних українських художників, які за різних життєвих обставин опинившись на чужині, своєю працею примножували славу своєї Батьківщини. До експозиції увійдуть твори Олекси Грищенка, Михайла Кміта, Едварда Козака, Василя Хмелюка, Володимира Баляса, Івана Кураха, Миколи Кричевського, Якова Гніздовського, Василя Хмелюка, Михайла Андрієнка-Нечитайла, Галини Мазепи та ін. Окремий розділ виставки буде присвячено спадщині видатного українського художника, учня Мистецької школи Олекси Новаківського  Мирона Левицького, яку його удова, канадійка українського походження Галини Горюн-Левицька подарувала Україні в особі Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького. До колекції увійшло 119 робіт М. Левицького та визначних українських художників-модерністів, які жили та творчо працювали за межами рідного краю.
  • 02.09.17р. – 10.09.17р. –– Виставка студентських робіт «Вчитель і учень» учасників пленеру художнього текстилю, студентів Львівської національної академії мистецтв.

Окрім того, в рамках низки науково-освітніх проектів НМЛ, а саме: ’’Школа і музей – працюємо разом’’, ’’Церковно-календарний рік в НМЛ (на прикладі пам’яток українського мистецтва з фондів НМЛ)’’, ’’Канікули в НМЛ: нове життя давніх традицій’’ - систематично проводитимуться тематичні заняття в експозиції музею, майстер-класи, читатимуться лекції за широким спектром тематики (за замовленням).

Немає коментарів

Схожі статті:

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує на мистецьку програму Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує на мистецьку програму Опубліковано: Четвер, 19 грудня 2019 В рамках низки науково-освітніх проєктів Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького пропонує відвідати наступні заходи: 13 грудня – 23 лютого – «Корнило Устиянович: художник українського відродження в Галичині» (до 180-річчя від дня народження). В рамках науково-освітніх програм...

Переглядів: 958 Коментарів: 0

Виховання

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує на мистецьку програму Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує на мистецьку програму Опубліковано: П`ятниця, 06 грудня 2019 В рамках низки науково-освітніх проєктів Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького пропонує відвідати наступні заходи: 8 листопада – 8 грудня – виставка Романа Романишина. Перехрестя. 13 грудня – 20 лютого – «Корнило Устиянович: художник українського відродження в Галичині» (до 180-річчя...

Переглядів: 1102 Коментарів: 0

Виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook