Період публікації:

від

до

Категорія:

Шкільне лісництво "Паросток" на базі Арламівськоволянської ЗОШ I-II ступенів (Мостиська ОТГ)

Опубліковано: Понеділок, 31 липня 2017 

min
max

                                       Шкільне лісництво «Паросток»

   Шкільне лісництво «Паросток», яке створене у  Арламівськоволянській ЗОШ І-ІІст.  (директор О.Костира) на базі «ДП Самбірське ЛГ» Мостиського лісництва, працює лише один рік.  До роботи в залучено 17 учнів 7-9 класів, керівником призначено заступника директора з навчально-виховної роботи Іванейко О.І.

   Основна мета діяльності створеного лісництва׃ розширення базових знань учнів з біології та природознавства, залучення їх до практичної природоохоронної діяльності, примноження лісів навколо села.

 Головне завдання  юних лісоводів׃ виховання почуття любові й бережливого ставлення до природи рідного краю, поглиблення знань з лісівництва, розвиток інтересів до природоохоронної роботи.

  На протязі року члени лісництва «Паросток» ознайомилися з місцевими породами дерев і кущів, навчилися визначати їх за листям та плодами, за формою крони, бруньок, а також правильно встановлювати вік  дерева. Розглядали в лісі ярусне розміщення рослин, тіньовитривалі і світлолюбні рослини.

   За учнями у липні 2017 р.  закріплено лісовий розсадник площею 0.35 га в урочищі «Соколя»  Мостиського лісництва. На даній ділянці ведеться догляд за розсадою сосни звичайної, дуба звичайного та клена звичайного.

 Для  навчально-пізнавальної та творчої діяльності шкільного лісництва на базі біологічного кабінету  створений кабінет лісу, в якому проводяться  заняття, відбуваються тематичні заходи, виставки-конкурси дитячих робіт, малюнків, виробів із природного матеріалу, гербаріїв,  а також зберігаються навчальні матеріали. Членами шкільного лісництва  зібрано гербарій «Рослини рідного краю», виготовлено колекцію «Породи дерев», вони є  активними учасниками всеукраїнських та обласних природоохоронних конкурсів, акцій і операцій:  «Майбутнє лісу в твоїх руках», «Охороняймо старовікові дерева», «Годівничка». В рамках акції «Посади дерево» заклали шкільний сад прощею 0.06 га.  

 Для учнів 7 – 9 кл. майстер лісу  Мостиського лісництва Петрина В.Б. провів бесіду на тему: «Значення лісових насаджень».

 В перспективі планується:

  • продовжити обладнання кабінету шкільного лісництва;
  •  паспортизувати   мурашники;
  • долучитися до акцій по збору шишок та жолудів, лікарської сировини;
  • виготовлення та розвішування шпаківень;
  • продовжити  просвітницьку та роз’яснювальну роботу серед молоді;
  • проводити науково-дослідницьку роботу.

   Працюючи у шкільному лісництві, учні переконуються, що роблять дуже хорошу і корисну справу  не лише для себе, а й для майбутніх поколінь.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Цьогоріч завершать будівництво школи у селі Викоти Цьогоріч завершать будівництво школи у селі Викоти Опубліковано: Середа, 08 квітня 2020 У рамках національного проєкту «Велике будівництво» у 2020 році на Львівщині планують завершити добудову школи та реконструкцію системи опалення Викотівської СЗШ І-ІІІ ст. в Самбірському районі Львівської області. У Викотівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів навчається 219 учнів, працює 9...

Переглядів: 5340 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

У Братковичах цьогоріч добудують нову загальноосвітню школу на 180 учнівських місць У Братковичах цьогоріч добудують нову загальноосвітню школу на 180 учнівських місць Опубліковано: Середа, 01 квітня 2020 Освітня реформа передбачає створення нової української школи, школи, в якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті. Будівництво нової школи в с. Братковичі Городоцького району включено в урядову програму «Велике будівництво». Проект входить...

Переглядів: 4352 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook