Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині успішно завершився Чемпіонат світу з авіамодельного спорту

Опубліковано: Вівторок, 01 серпня 2017 

min
max

Упродовж 23-29 липня Україна вперше в історії приймала Чемпіонат світу з авіамодельного спорту (радіокеровані метальні моделі планерів F3K). Ці представницькі світові змагання відбулися на спеціально підготовленому полі поблизу села Великий Дорошів Жовківського району.

У командному заліку за підсумками 20 турів юнацька збірна України виборола друге командне місце, а доросла – п’яте.

Кульмінацією Чемпіонату стали фінальні змагання, що відбулися вчора, 29 липня. У фінал вийшли 12 дорослих спортсменів, серед яких українці – Ігор Буцерога та Олександр Синелиций. У запеклій боротьбі за звання «Чемпіона Світу – 2017» місця розподілились таким чином:

У класі «senior»:

1. Вінцент Марлійн (Нілерланди)

2. Ігор Буцерога (Україна)

3. Мілан Гавелка (Республіка Чехія)

Олександр Синелиций – 8м.

Антон Пітельгузов – 44 м

У класі «junior»:

1. Тіан Ван Роойен (Південно-Африканська Республіка)

2. Аугіс Браціунас (Литва)

3. Нір Лінденбау (Ізраїль)

Нікіта Шолом – 5 м.

Олександр Помогаєв – 12 м.

Іван Дашко  – 18 м.

Цьогорічний Чемпіонат світу з авіамодельного спорту має всі шанси отримати статус найкращого чемпіонату світу у класі радіокерованих метальних моделей планерів F3K.

Нагадаємо, організаторами Чемпіонат світу з авіамодельного спорту є Федерація авіамодельного спорту, Львівська обласна федерація авіамодельного спорту за підтримки Львівської обласної державної адміністрації та Жовківської райдержадміністрації. Захід відбувався під егідою Міжнародної федерації авіаційного спорту, Міністерства молоді та спорту України.

Довідково:

Авіамодельний спорт – технічний вид спорту, де учасники змагаються в конструюванні і виготовленні моделей літальних апаратів (планерів, літаків, вертольотів та іншого), і в управлінні ними в польотах на швидкість, дальність, тривалість польоту і на вищий пілотаж. У змаганнях беруть участь як дорослі спортсмени, так і спортсмени-юніори.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook