Період публікації:

від

до

Категорія:

На Самбірщині відбувся фестиваль української слави «Кульчиці-фест»

Опубліковано: Понеділок, 31 липня 2017 

min
max

30 липня у с. Кульчиці Самбірського району відбувся сьомий міжнародний фестиваль української слави «Кульчиці-фест». Цьогоріч фестиваль присвятили 525-річчю козацького руху в Україні та 425-річниці Українського реєстрового козацтва.

Фестиваль розпочався святковим Богослужінням у церкві Флора і Лавра. Опісля відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція, присвячена козацтву та її ватажкам, а також 380-річчю козацького повстання під проводом гетьмана Павла Бути. У межах концертної програми – виступи найкращих самодіяльних художніх колективів Самбірщини, зокрема, гурту «Жорна», хорів з Миколаївського та Пустомитівського районів Львівської області. Також провели майстер-класи, літературну годину «Козацтво на сторінках художньої літератури», конкурс «Козачата 2017» та інші мистецько-культурні заходи.

Довідково.

Село Кульчиці – мала історична батьківщина гетьмана війська Запорізького Петра Конашевича-Сагайдачного, козацьких ватажків Івана Сулими та Марка Жмайла, героя-рятівника Відня, засновника першої в Європі кав’ярні Юрія Кульчицького.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook