Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівщина активізує культурну та освітню співпрацю із Аргентиною

Опубліковано: Понеділок, 14 серпня 2017 

min
max

У п’ятницю, 11 серпня, голова Львівської ОДА Олег Синютка зустрівся із представниками Українського культурного товариства «Просвіта», що у Аргентині.

Під час зустрічі сторони наголосили на необхідності пошуку нових шляхів співробітництва між Україною, зокрема Львівщиною, та Аргентиною. Відтак, очікується посилення співпраці у галузі освіти та культури.

«Українська діаспора відіграє величезну роль у міжнародній спільноті, бо є важливим демографічним, соціально-культурним та інформаційним ресурсом України у світі. Українці, де б вони не проживали, вболівають за розвиток демократичної України і своїми досягненнями поліпшують міжнародний імідж нашої держави, - наголосив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. - Саме тому важливою є співпраця з діаспорою та налагодження контактів українців, які проживають за межами держави, з етнічною Батьківщиною».

Сторони домовились про реалізацію спільних гуманітарних та культурно-освітніх проектів. Так, у Аргентину передаватимуть книги українською мовою, проводитимуть популяризацію української мови та культури, налагоджуватимуть партнерські зв'язки між навчальними закладам, зокрема організовуватимуть обмін та стажування для студентів.

«Ми прагнемо підтримувати різні аспекти української культури, адже вона є важливою частиною життя мільйонної діаспори людей, які живуть за межами України, - наголосив голова  Українського культурного товариства «Просвіта» Петро Маслюк.

Окрім того, обговорили можливість участі творчих колективів з Аргентини у фестивалях Львівщини, а також проведення мистецьких виставок та презентації музичного мистецтва регіону.

Немає коментарів

Схожі статті:

Презентація реформування освіти Естонії на офіційній зустрічі у ЛОДА (фото) Презентація реформування освіти Естонії на офіційній зустрічі у ЛОДА (фото) Опубліковано: Четвер, 16 березня 2017 Сьогодні, 16 березня, у заступника голови облдержадміністраціі Оксани Стоколос-Ворончук за участю керівника департаменту освіти і науки Любомири Мандзій та освітян Львівщини відбулась робоча зустріч з представниками освіти Естонії. Під час зустрічі Сірія і Георг Ахери - керівники проекту «Сталий розвиток...

Переглядів: 1189 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Про інтегрований урок української мови і літератури та історії у Маркопільському НВК Про інтегрований урок української мови і літератури та історії у Маркопільському НВК Опубліковано: Середа, 19 лютого 2020 19 лютого 2020 року у Маркопільському НВК відбулося спільне засідання районного методичного об’єднання вчителів української мови і літератури та вчителів історії Підкамінського освітнього кластеру з питання «Роль виховного потенціалу уроку в підвищенні рівня якості навчання школярів в умовах гуманізації...

Переглядів: 729 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook