Період публікації:

від

до

Категорія:

Володимир Гройсман: У проекті бюджету на 2018 рік ми знову пропонуватимемо підвищення заробітної плати вчителів

Опубліковано: Вівторок, 15 серпня 2017 

min
max

З 1 січня 2017 року зарплата вчителів зросла на 50 %, і в бюджеті на 2018 планується також закласти поступове підвищення зарплатні. Про це йшлося під час селекторної наради з регіонами щодо підготовки навчальних закладів до 2017-2018 навчального року.

«Ми вдячні Уряду за розуміння необхідності інвестицій в освіту. Зараз ми виходимо в активну фазу реформи середньої освіти Нова українська школа, ми багато вимагатимемо від вчителів і ми маємо робити їм крок назустріч та показати, що ми підтримуємо їхні зусилля та бажання до змін», - зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

З 01.09.2017 року має зрости заробітна плата всім педагогічним працівникам – вихователям у дитсадках, майстрам у ПТНЗ тощо.

«Ми повинні продовжити підтримку педагогів. У проекті бюджету на 2018 рік ми знову пропонуватимемо підвищення заробітної плати вчителів», - зазначив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Сьогодні вчителі в середньому по країні отримують:

  • молодий вчитель без стажу роботи – 4 825 грн;
  • молодий вчитель зі стажем роботи від 3 до 10 років – 4 851 грн;
  • вчитель I-ї категорії – 6 374 грн;
  • вчитель вищої категорії – 6 836 грн.

Нагадуємо, що МОН мотивує абітурієнтів вступати на педагогічні спеціальності – в 2017 році збільшено державне замовлення для майбутніх вчителів-предметників – 7 405 місць. Загалом за галуззю «Освіта» передбачено 12 315 бюджетних місць.

Джерело: офіційний сайт МОН

Немає коментарів

Схожі статті:

МОН вивело з-під удару Єдину державну базу з питань освіти, - Володимир Гройсман МОН вивело з-під удару Єдину державну базу з питань освіти, - Володимир Гройсман Опубліковано: Середа, 16 серпня 2017 За результатами вступної кампанії буде проведено ретельний аналіз роботи та аудит програмного забезпечення. Про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. «Раніше ця система з дуже важливою інформацією належала приватній особі. Наразі це державна власність. Попри реальні проблеми,...

Переглядів: 811 Коментарів: 0

Вища освіта

Цього року ми починаємо пілот реформи Нова українська школа, - Володимир Гройсман Цього року ми починаємо пілот реформи Нова українська школа, - Володимир Гройсман Опубліковано: Середа, 16 серпня 2017 Більшість областей відповідально поставилися до підготовки початкових класів у 100 школах, що пілотуватимуть новий держстандарт початкової освіти. Про це розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. «Хочу подякувати очільникам Волинської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської,...

Переглядів: 703 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook