Період публікації:

від

до

Категорія:

«Вчителеві-предметнику»: анотовані інформаційні огляди періодики Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки

Опубліковано: Вівторок, 22 серпня 2017 

min
max

Учителеві-предметнику

тижнева оглядова інформація літератури (14-20 серп. 2017 р.)

«З питань методики викладання навчальних предметів в школі»

Фізичне виховання

Гончар О. М. Олімпійський брейн-ринг [Текст] : (для учнів середніх класів) / О. М. Гончра // Фізичне виховання в шк. України. - 2017. - № 7. - С. 35-39.

Описано хід заходу, де учнів 6-8-х класів знайомлять з історією виникнення Олімпійських ігор, популяризують знання про Олімпійські ігри та ідеали олімпійського руху, пропагують фізичну культуру як складову загальнолюдської культури та виховують почуття відповідальності та колективізму засобами командних турнірів і навчально-пізнавальних ігор. Передбачені конкурси «Представлення команд», «Домашнє завдання», «Назви вид спорту», конкурс «Біатлон» та «Лижні перегони».

Козін О. С. Урок футболу [Текст] : 6-й клас / О. С. Козін // Фізичне виховання в шк. України. - 2017. - № 7. - С. 21-24.

Пропонуються зміст та організаційно-методичні вказівки для проведення різних частин уроку: підготовчої (14-15 хв.), основної (26-27хв.) та заключної (3-5 хв.). Учнів навчають правилам поведінки та техніки безпеки під час занять футболом, стройовим вправам (повороти на місці ліворуч, праворуч, крок уперед, крок назад), різновидам ходьби, спеціальним біговим вправам футболіста, загальнорозвивальним вправам, ходьбі з вправами для відновлення дихання, зустрічній естафеті з веденням м’яча внутрішнім боком стопи. На уроці проводять «Мозковий штурм», під час якого відповідають на запитання: у який спосіб виконують удари по м’ячу, називають основні фази цих ударів, розповідають, коли застосовують удар внутрішнім боком стопи та із чого починають рух під час удару внутрішнім боком стопи. Підбиваються підсумки уроку та задають домашнє завдання.

Навчальна програма з фізичної культури для загальноосвітніх навчальних закладів [Текст] : 5-9-ті класи // Фізичне виховання в шк. України. - 2017. - № 7. - С. 4-21.

Навчальна програма з фізичної культури для 5-9-х класів загальноосвітніх навчальних закладів розроблена на підставі Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти. Навчання фізичної культури в основній школі спрямоване на досягнення загальної мети базової загальної середньої освіти, що полягає у розвитку та соціалізації особистості учнів, формуванні їхньої національної самосвідомості, загальної культури, світоглядних орієнтирів тощо. Програма характеризується спрямованістю на реалізацію принципу варіативності, що передбачає планування навчального матеріалу відповідно до віково-статевих особливостей учнів, їхніх інтересів, матеріально-технічного забезпечення навчального процесу, кадрового забезпечення.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Понеділок, 06 квітня 2020 06.04 – 537 роки від дня народження Рафаеля Санті (1483-1520).  Італійський живописець, графік, скульптор і архітектор епохи Відродження. Народився Рафаель 6 квітня (за деякими джерелами 28 березня) 1483 в Урбіно, Італія. Перше навчання художній майстерності проводив його батько – Джованні Санті....

Переглядів: 4544 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Неділя, 05 квітня 2020 05.04 – 432 роки від дня народження Томаса Гоббса (1588-1679). Англійський філософ. Майбутній мислитель з’явився на світ 5 квітня 1588 року в південно-східному графстві Англії, біля містечка Мальмсбері, в родині сільського священика. Початкову освіту він здобув у парафіяльній школі, яку відвідував...

Переглядів: 4482 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook