Період публікації:

від

до

Категорія:

22-29 серпня кожен вчитель може долучитися до безкоштовного семінару про STEM-підходи в навчанні

Опубліковано: Вівторок, 22 серпня 2017 

min
max

З 22 до 29 серпня педагоги, методисти, науковці зможуть більше дізнатися про STEM-підходи в навчанні під час безкоштовного семінару «Web-STEM-школа – 2017». Він проходитиме дистанційно, в режимі off-line, щоб кожен міг долучитися в зручний для нього час. Для участі необхідно зареєструватися, заповнивши аплікаційну форму на сайті: http://yakistosviti.com.ua.

Що таке STEM, як створити STEM-середовище, які ресурси для цього потрібні, що таке проектна культура – на ці та інші запитання впродовж тижня відповідатимуть 20 експертів, практиків та вчителів-новаторів. Зокрема, йтиметься про впровадження STEM-підходів під час вивчення предметів природничо-математичного циклу, у дошкільній та початковій освіті, використання проектно-дослідної діяльності тощо. З повною програмою семінару можна ознайомитися за посиланням.

«STEM – це Science (наука), Technology (технології), Engineering (інженерія), Math (математика). Всі ці складові вивчалися окремо, але стандарти нового покоління вимагають інтегрованого вивчення цих предметів. Це і є STEM-підходи до організації навчального простору, STEM – це робота в команді», - пояснює Олена Патрикеєва, начальник відділу STEM-освіти Інституту модернізації змісту освіти.

На семінарі будуть представлені технології, необхідні для реалізації дидактичних принципів Нової української школи та формування у школярів ключових компетентностей, необхідних у ХХІ столітті.

Учасники зможуть отримати авторські методичні матеріали, безпосередні рекомендації, приклади, уроки, програми зі STEM-елементами. Вони матимуть можливість ставити запитання спікерам, оцінювати їхні матеріали, спілкуватися між собою, поширювати досвід. Організатори відзначають, що для них є дуже важливим зворотній зв’язок – вони очікують на коментарі на YouTube-каналі або Facebook-сторінках проекту «Якість освіти» та відділу STEM-освіти ІМЗО.

Крім того, у разі успішного виконання тестового завдання за підсумками курсу кожен слухач зможе отримати сертифікат.

Джерело: офіційний сайт МОН

Немає коментарів

Схожі статті:

17,5 тис. учителів англійської мови, що братимуть 1 клас у 2018-му, пройдуть підвищення кваліфікації за допомоги Британської Ради та Кембриджського університету 17,5 тис. учителів англійської мови, що братимуть 1 клас у 2018-му, пройдуть підвищення кваліфікації за допомоги Британської Ради та Кембриджського університету Опубліковано: П`ятниця, 16 лютого 2018 17 тис. 524 учителя англійської мови, що навчатимуть першокласників у 2018 році, пройдуть обов’язкове підвищення кваліфікації за методикою змішаного навчання – частина курсу буде дистанційною, а частина – очною. Про це йшлося під час наради з методистами обласних Інститутів післядипломної педагогічної...

Переглядів: 862 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Стартувала реєстрація на онлайн-курс для вчителів Нової української школи Стартувала реєстрація на онлайн-курс для вчителів Нової української школи Опубліковано: П`ятниця, 05 січня 2018 На сайті студії онлайн-освіти EdEra стартувала реєстрація на обов’язковий онлайн-курс для вчителів Нової української школи, які навчатимуть 1-й клас з вересня 2018 року. Про це повідомляє прес-центр Міністерства освіти і науки. Зареєструватися на «Онлайн-курс для вчителів початкової школи» можна за...

Переглядів: 1371 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook