Період публікації:

від

до

Категорія:

У Національній академії сухопутних військ відбувся випуск офіцерів-магістрів (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 01 вересня 2017 

min
max

У четвер, 31 серпня, 24 випускники Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного отримали дипломи про завершення навчання та офіцерське звання «лейтенант».

В урочистому ритуалі випуску молодих офіцерів взяли участь колектив видового військового вишу, рідні та близькі випускників, а також директор Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України генерал-майор Микола Садовський, представники Центру військового капеланства.

Традиційно, після внесення бойового прапору Академії та виконання Державного Гімну України, молодих офіцерів привітав начальник навчального закладу генерал-лейтенант Павло Ткачук.

«Тепер і від вас залежить збереження славетних традицій нашого навчального закладу. У ваших руках – майбутня доля нашої армії, доля нашої країни, - підкреслив він. - Ніколи не здавайтесь! Вірю, що про вас говоритимуть як про сильних духом офіцерів, котрі ведуть своїх підлеглих до звитяг!»

Також до привітань долучився директор Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України генерал-майор Микола Садовський, який висловив щире переконання у тому, що сьогоднішні випускники стануть гідним поповнення офіцерського корпусу ЗС України та на високому рівні формуватимуть майбутнє Українського війська й всієї країни.

«Ви розпочали навчання та стали на нелегку військову стезю ще до того, як країна-агресор зі сходу напала на нашу Батьківщину. Втім, ніхто з вас не злякався і не змінив своїх намірів. Ви всі дійшли до цього дня і готові зі зброєю в руках боронити нашу рідну землю, - зазначив він. - Тож я вірю, що саме завдяки таким, як ви, українському народові вдасться остаточно відстояти свою свободу, незалежність та перемогти агресора».

Після цього генерал-лейтенант Павло Ткачук та генерал-майор Микола Садовський в урочистій обстановці вручили молодим офіцерам дипломи магістрів.

Загалом цього дня 10 вчорашніх курсантів стали фахівцями з експлуатації та ремонту інженерного озброєння, 9 – спеціалістами з комплексів, приладів та пристроїв артилерійської розвідки, а ще 5 – спеціалістами з систем та пристроїв ракетних військ. Усі вони поповнять лави бойових бригад Сухопутних військ, Високомобільних десантних військ та Військово-Морських Сил Збройних Сил України. До слова, троє випускників отримали дипломи з відзнакою. Це лейтенанти Іван Мищик, Олексій Паливода та Іван Бондар.

Після складання молодими офіцерами урочистої клятви випускника Академії їх благословив та освятив голова Центру військового капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ, настоятель храму святих Першоверховних апостолів Петра і Павла отець Степан Сус.

Завершились церемонія випуску проходженням урочистим маршем всього особового складу Національної академії сухопутних військ та фотографуванням випускників разом із керівництвом вишу.

Матеріал підготував підполковник Антон Миронович, медіа-група Національної академії СВ

Немає коментарів

Схожі статті:

В Академії сухопутних військ відзначили День Збройних Сил України В Академії сухопутних військ відзначили День Збройних Сил України Опубліковано: П`ятниця, 06 грудня 2019 У День 28-ї річниці Збройних Сил України у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулись урочисті заходи. Військовослужбовці та працівники академії разом із першим заступником голови Львівської обласної державної адміністрації Василем Лозинським, головою Львівської...

Переглядів: 1422 Коментарів: 0

Вища освіта

"Уроки мужності" в рамках предмету "Захист Вітчизни" "Уроки мужності" в рамках предмету "Захист Вітчизни" Опубліковано: Вівторок, 12 лютого 2019 Для учнів 9 - 11 класів шкіл Галицького району 11 лютого проведено «Уроки мужності» у рамках предмету «Захист Вітчизни». На таких уроках курсанти з Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного поділились власним досвідом щодо того, як проходить навчання в цій академії,...

Переглядів: 677 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook