Період публікації:

від

до

Категорія:

В Українському католицькому університеті урочисто відкрили та освятили Центр Митрополита Андрея Шептицького (фото)

Опубліковано: Понеділок, 11 вересня 2017 

min
max

Захід відбувся в межах Святкового тижня УКУ з нагоди завершення семилітньої кампанії розвитку університету під гаслом «Нове покоління для нової України».

Урочистості розпочалися із благословення стіни вшанування найбільших жертводавців Кампанії Розвитку УКУ та Архиєрейської Божественної Літургії в храмі Святої Софії – Премудрості Божої, яку очолив владика Борис Ґудзяк.

У відкритті Центру взяли участь жертводавці УКУ з Європи та Північної Америки, представники неурядових благодійних організацій з Європи та України, представники влади, європейські та українські дипломати.

Владика Борис Ґудзяк освятив приміщення Центру і вручив ключ від нього головному жерводавцю – канадійському філантропу Джеймсу (Костянтину) Темертею.

Привітав усіх присутніх із відкриттям Центру голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

«До цього часу ми дуже часто говорили, що силою світового українства, силою всього цивілізованого світу, ми – українці – разом із українським воїном зупинили агресора. Проте, як завжди говорить Президент України, наша перемога не тільки в сильній армії, наша перемога – в освіті. І саме якісна, професійна європейська освіта є ключем до перемоги. Сьогодні перед нами будівля, якою гордиться Львів та Львівщина. І я переконаний, що це гордість для всієї України. І в цій будівлі – сила нашої єдності. Бажаю, щоб у цих стінах українці завжди мали можливість отримати якісні знання, вести глибокі дискусії, почути різні правдиві та корисні думки. Як казав Митрополит Андрей – не галасливими фразами, а щоденною роботою любіть Україну. Любіть Україну!», - зазначив Олег Синютка.

В межах відкриття Центру презентували виставку, присвячену життю і діяльності Митрополита Андрея – «Шептицький посеред нас».

Довідково:

Центр Митрополита Андрея Шептицького – це сучасний університетський інформаційно-ресурсний центр, бібліотека та навчальний простір, що покликаний стати місцем зустрічі та діалогу суспільства з академічним середовищем. Заплановано, що тут проводитимуть дискусії, виступатимуть сучасні музичні колективи, іноземні та українські експерти читатимуть лекції. Центр стане інтелектуальним простором для мешканців усього міста.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Триває набір на навчання у ІХ літній школі «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького» Триває набір на навчання у ІХ літній школі «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького» Опубліковано: П`ятниця, 01 березня 2019 Інститут релігії та суспільства Українського католицького університету проводить набір на навчання у ІХ літній школі «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького». Мета літньої школи – глибше ознайомити учасників з духовним спадком і діяльністю Митрополита Андрея та розвинути їхнє вміння жити згідно...

Переглядів: 530 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Відбувся ІІІ етап Всеукраїнської олімпіади з християнської етики Відбувся ІІІ етап Всеукраїнської олімпіади з християнської етики Опубліковано: Неділя, 24 лютого 2019 23-24 лютого на базі Українського католицького університету відбувся ІІІ етап Всеукраїнської олімпіади з християнської етики. Захід пройшов у дружній та доброзичливій атмосфері. Учасників олімпіади (учнів 8-10 класів), вчителів та батьків привітав декан філософсько-богословського факультету УКУ Роман...

Переглядів: 257 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook