Період публікації:

від

до

Категорія:

Відзначення 75-ї річниці створення Української повстанської армії (Твіржанський НВК, Мостиська ОТГ)

Опубліковано: Середа, 11 жовтня 2017 

min
max

       14 жовтня українці відзначатимуть  велике свято - Покрови Пресвятої Богородиці. Ще з часів козацтва Богородиця  вважалася  покровителькою   воїнів, захисників... Мабуть, саме тому дата 14 жовтня об'єднала в собі свята: День козацтва, День УПА, День захисника України. До відзначення цієї дати готується весь український народ. Не  залишились осторонь і учні 10-11 кл. Твіржанського НВК, які під керівництвом педагога-організатора Підбережника С. Б. та вчителя Захисту Вітчизни Коваля С.М. брали участь у міському святі з нагоди відзначення величного дня – 75-ї річниці створення Української повстанської армії та Дня захисника України  «Коли ви вмирали, вам сурми не грали», яке проходило у лісі с.Королино. 

        Цьогоріч таке святкування проходило під гаслом “УПА. Відповідь нескореного народу”, а його головною метою було вшанування мужності та героїзму захисників незалежності України, національно-патріотичне виховання учнів, збереження історичної та культурної спадщини українського козацтва.

         Розпочалося  свято урочистим молебнем та панахидою за загиблими захисниками України, яку відправив настоятель церкви Нерукотворного образу Ісуса Христа, отець Володимир Олинець. Після цього учні поклали квіти на могили загиблих воїнів УПА та засвітили лампадки в пам’ять про них.

          Атмосфера святкування сприяла тому, що учні максимум могли відчути дух козацтва та перенестися у те далеке минуле. Розклавши табори у лісі,  учасники взялися за приготування козацьких та упівських страв. Чого тут тільки не було: і картопля в мундирах «Свято в лісі», і суп «Сита дивізія», канапки по-карпатськи, узвар «Лісова галявина». Поласувавши смаколиками, розпочалися розваги: розпалювання спільної  ватри та виконання повстанських пісень.

       Завітали на свято представники відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Гнатовська М.М., Андраш Г.І. та Повх О.В., які нагородили усіх учасників подяками та подарунками.

     Святкове дійство у Королинському лісі – лише початок відзначення 75-ї річниці створення УПА, а ще багато цікавих заходів у Твіржанському НВК чекає на учнів попереду.

      

 

Немає коментарів

Схожі статті:

З вишиванкою в серці Україну єднай! З вишиванкою в серці Україну єднай! Опубліковано: П`ятниця, 22 травня 2020 Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. В Україні вишиванка  символізує  родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Всесвітній день вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня. 21...

Переглядів: 7116 Коментарів: 0

Відділи освіти

З Днем Матері! З Днем Матері! Опубліковано: П`ятниця, 15 травня 2020 День матері - це одне із зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.З цим словом пов’язані найтепліші спогади, найніжніші...

Переглядів: 3702 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook