Період публікації:

від

до

Категорія:

Першокурсники ліцею імені Героїв Крут присягли на вірність Україні (фото)

Опубліковано: Вівторок, 17 жовтня 2017 

min
max

У суботу, 14 жовтня, з нагоди Дня захисника України, на площі біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулася урочиста посвята в ліцеїсти першокурсників Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Цього дня на вірність Україні присягнули більше двохсот юнаків.

Привітати молодих захисників України прийшли керівники області та міста, громадськість, військові, а також їхні близькі та рідні. До ліцеїстів звернувся голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

«Дорогі ліцеїсти, для вас це особливий день. Тому що 14 жовтня – це день, коли через всю історію України протягнута одна нитка – віри, слави і перемоги. Ви сьогодні складаєте клятву. Я дуже хотів би, щоб ви пам’ятали, що чоловіки в житті клятву складають один раз, і з нею ви пройдете через усе життя. Хочу подякувати керівництву ліцею, тому що 25 років тому прийняли направду історичне рішення, яке дало можливість молодій Українській державі створити основу, з якої вийшли справжні українські воїни – Герої Небесної сотні, воєначальники і прості воїни, які в тяжку хвилину стали на захист батьківщини. Символічно, що по вашій дорозі ідуть інші. Приємно, що саме тут, на Львівщині, Президент України прийняв рішення створити другий, тепер уже Червоноградський військовий ліцей як підрозділ Академії сухопутних військ. Це сталось тому, що ваш досвід, ваша робота стала прикладом для всієї України, - зазначив Олег Синютка. - Дорогі ліцеїсти, я пишаюся вами і вашим вибором. І дуже хочу, щоб через усе своє життя ви пронесли великі слова, які є в серці кожного українця: «Велику правду, для усіх єдину наш, гордий клич народові несе: «Батьківщині будь вірний до загину – нам Україна вище понад все!» Слава Україні!».

Голова Львівської ОДА також нагородив грамотами облдержадміністрації та подяками голови облдержадміністрації кращих викладачів ліцею.

Під час урочистостей вшанували пам'ять ліцеїстів-крутян, які полягли на Сході України, при обороні незалежності нашої держави і тих, що полягли за Україну у 1918 році.

Побачили учасники та гості свята і хореографічну композицію «Пам'ятай про Крути» у виконанні колективу ліцею.

Опісля відбулося урочисте проходження ліцеїстів під музичний супровід оркестру із подальшим переходом до Гарнізонного Храму Святих Верховних Апостолів Петра і Павла.

Немає коментарів

Схожі статті:

Понад сотня курсантів університету безпеки життєдіяльності урочисто склали присягу Понад сотня курсантів університету безпеки життєдіяльності урочисто склали присягу Опубліковано: Субота, 31 серпня 2019 Сьогодні, 31 серпня, у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбулась урочиста лінійка з нагоди Дня знань та складання першокурсниками Присяги. Привітав першокурсників перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський. «Сподіваюсь, що навчання тут – це не лише крок для...

Переглядів: 318 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівському військовому ліцеї імені Героїв Крут пролунав останній дзвоник У Львівському військовому ліцеї імені Героїв Крут пролунав останній дзвоник Опубліковано: П`ятниця, 31 травня 2019 Сьогодні, 31 травня, відбулися урочистості з нагоди випуску ліцеїстів у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Цьогоріч цей навчальний заклад закінчило 134 юних військових. Участь у заході взяв заступник голови Львівської ОДА Роман Филипів. «Сьогодні...

Переглядів: 995 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook