Період публікації:

від

до

Категорія:

Козацькі забави в Малодідушицькому НВК

Опубліковано: Вівторок, 17 жовтня 2017 

min
max

14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде, – День захисника України. Це свято християнське і національне, воно символізує зв'язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу, вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні.  З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. Напевно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів, надруковано книжок і  знято фільмів. Про козацький рід співається й у нашому Державному гімні. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Тож  козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу. Унікальність історії нашого народу полягає в тому, що в козаччині виявлявся потяг до волі наших предків. І сьогодні багато хто з нас має козацькі прізвища, що ніби доводить причетність кожного до нашої історії.

Тому напередодні цього свята ,13.10.2017 року,  в НВК «Малодідушицький ЗНЗ І-ІІ ступенів-ДНЗ» відбулися «Козацькі забави». Проводилися змагання між двома куренями козаків, які відважно і завзято відстояли честь команди, пройшовши сім випробувань. Довели, що ми є справжніми нащадками козацького роду. У наших жилах тече кров сміливих, відважних, розумних людей – вільних козаків. Захід пройшов цікаво і насичено. Було задіяно більшість учнів НВК, які прикрасили розваги козаків піснями та віршами, цікавими інсценізаціями. Переможців змагань нагороджено грамотами.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook