Період публікації:

від

до

Категорія:

Славою овіяні....

Опубліковано: Вівторок, 17 жовтня 2017 

min
max

Без УПА неможливо уявити нашої історії, нашої культури, нашої країни. Їхні дії невмирущі.

14 жовтня 2017 року минає 75 років від створення УПА – славних синів та дочок українського народу, але й сьогодні вони живуть, вони говорять зі своїми нащадками.

Уже традицією стало проведення в П’ятничанському НВК заходу з нагоди створення Української Повстанської Армії. Цього разу захід відбувся під гаслом «Славою овіяні…». Свято розпочалося  виступом учнів початкової та старшої школи, під час якого вокальний гурток школи (під керівництвом Бурин О.А.) виконував пісні патріотичного спрямування.

Діти читали вірші про Повстанську армію та героїв визвольної боротьби. На даному заході вшановувалось свято Покрови Пресвятої Богородиці, згадувалась епоха козаків та Запорозької Січі. Адже без звитяги козацтва не було б епохи Січових Стрільців, УПА, героїв Небесної Сотні та Східного Фронту, які відали і віддають життя за незалежність та єдність України.

Усі учасники вшановували пам’ять Небесної Сотні та загиблих героїв Східного фронту хвилиною мовчання.

Надовго залишиться в пам’яті не тільки учнів, а й педагогів документальний фільм "Історія однієї криївки", продемонстрований педагогом-організатором Галиною Стриганин.

Україно моя, нескорена й невбита,
Кров’ю вояків УПА омита,
Живи, не падай духом і буяй,
Нас, українців, всіх поєднай.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook