Період публікації:

від

до

Категорія:

Мужності й геройства свято

Опубліковано: Вівторок, 17 жовтня 2017 

min
max

13.10.2017 р. в Народному домі с.Долішне  відбувся урочистий вечір, присвячений Дню захисника України.

У цей вечір учні Долішненської СЗОШ І-ІІ ст. розповіли присутнім  про події 40-50-х рр. минулого століття, перегорнули сторінки сучасної історії, згадали про подвиги свого односельчанина, колишнього випускника школи Миколу Штинду.

Перша частина свята була присвячена героїчній боротьбі УПА й визвольно-революційного підпілля. Діти розповіли про  створення Української Повстанської Армії та її керівників, про те, яку важливу роль відіграла їхня діяльність у становленні Незалежної Української Держави.

У другій частині святкового дійства учні зупинилися на подіях сучасності. Майдан Незалежності… Небесна Сотня … Донецький  аеропорт… . Безліч втрачених життів, сотні поранених бійців і неймовірно багато мужніх, сміливих, відданих синів України, які, не шкодуючи власного життя, захищають наш спокій.

Особливо зворушливим був той момент, коли згадали воїна, що власним прикладом довів своїм землякам, як треба любити рідну землю, щоб віддати за неї життя. Пам’яті Миколи Штинди діти присвятили вірші, уривки твору «Мати Героя»,  котрі не залишили байдужими нікого із присутніх у залі.

У виконанні дітей прозвучали пісні «Лента за лентою», «Подай, дівчино, руку на прощання», «Моїй Україні», «Фронтовики», «Нашим героям», «Прошу неба й землі», «Свіча», які підготувала керівник вокального гуртка Васильків І.Ю.

На святі були присутні запрошені учасники АТО, наші односельці, Кожокарь Іван Федорович, Подільняк Іван Михайлович, яким діти вручили пам’ятні сувеніри. На завершенні директор школи Федорняк Г.В. привітала присутніх зі святом, а хлопцям-учасникам АТО побажала міцного здоров’я, мирного неба і спокою, також подякувала педагогу-організатору Гнатик І.В. та керівнику вокального гуртка Васильків І.Ю. за проведене дійство, а дітям за їхній виступ.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook