Період публікації:

від

до

Категорія:

Відповідь нескореного народу

Опубліковано: Середа, 18 жовтня 2017 

min
max

14 жовтня, в День захисника України і свята Покрови Пресвятої Богородиці, у Боложинівській ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ відзначили  75-ту річницю створення Української повстанської армії. Армії, яка не має аналогів у світовій історії, армії, яка впродовж більше як 10 років вела нерівну героїчну боротьбу з ворогом, який переважав її в десятки чи в сотні разів, армії, яка вкрила себе невмирущою славою в боротьбі за створення Української незалежної держави.

Напередодні свята до школи завітав особливий гість – воїн АТО, який приїхав у відпустку та через кілька днів знову відправиться на Схід. Володимир Луців, випускник Боложинівської школи, розказував учням про події у «найгарячіших» точках України. Його розповідь була дуже хвилюючою, не залишила байдужими ні дітей, ні педагогів. Також В. Луцівподарував школі прапоріз підписами воїнів його батальону.

14 жовтня учні тавчителі школиприєднались до Святої Літургії, помолившись за здоров`я та щасливе повернення воїнів АТО. Після цього усівшанували пам'ять вояків Української Повстанської Армії, взявши участь у  панахиді на їх могилах.

На завершення учні, під керівництвом вчителів  Кащака І. І. та Боярської Л. М.декламували вірші та виконували хвилюючі пісні повстанської армії. На завершення усі разом виконали Гімн України.

 Незважаючи на те, що боротьба УПА не завершилася (та й не могла завершитися в тих умовах) перемогою, вона зробила  величезний внесок в розвиток національно-визвольного руху українського народу. Своїм прикладом вояки УПА запалили вогонь в серцях наступних поколінь українських патріотів. В цьому їх головна заслуга. В цьому їх історична роль.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook