Період публікації:

від

до

Категорія:

Коли ви вмирали, вам сурми не грали

Опубліковано: Середа, 18 жовтня 2017 

min
max

13 жовтня у Берегівському НВК пройшов показовий виховний захід, присвячений 75-й річниці створення УПА- «Коли ви вмирали, вам сурми не грали».

 Під час свята уже вкотре були перегорнуті героїчні сторінки виникнення, боротьби та величі армії, що вела український народ до свободи і незалежності в умовах бездержавності. На виступі звучали проникливі вірші про тих, хто не став на коліна, про звитяжців, життєвим девізом яких були слова : «Бог і Україна».

Присутні на заході почули цікаві історії з життя вояків УПА, дізналися про командирів, котрі виявляли безприкладний героїзм і мужність у боротьбі з більшовицькою навалою,  про їх героїчну смерть. Було продемонстровано уривки з фільму О.Янчука «Нескорений», що розповідає про збройну боротьбу знесилених, знекровлених частин повстанської армії та загонів НКВС.  Присутні побачили фрагмент, що розповідає про Командира, легендарного генерал-хорунжого Романа Шухевича. Саме долю цієї людини та її смерть покладено в основу цього фільму.

У виконанні шкільного хору прозвучали козацькі та повстанські пісні «Там лента за лентою», «Їхав козак на війноньку», «Гей там, далеко, на Волині», «Вже вечір вечоріє». Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих героїв УПА та тих, хто віддав своє життя на війні, що йде на сході України.

 Цей показовий захід був проведений з метою національно-патріотичного виховання молоді, гідного вшанування бойового подвигу воїнів-героїв,збереження та розвитку військових традицій та задля належного відзначення Дня захисника України і з нагоди 75-ї річниці створення УПА.

Свято підготувала та провела педагог-організатор Магдяк Галина

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Студентська науково-пошукова конференція «Українська Повстанська Армія» Студентська науково-пошукова конференція «Українська Повстанська Армія» Опубліковано: Субота, 29 грудня 2018 З метою професійної орієнтації учнівської молоді викладач циклової комісії соціально-гуманітарних дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права Наталя Мозола та вчитель історії ліцею № 21 м. Львова Любов Бенько провели на базі коледжу науково-пошукову конференцію на тему: «Українська...

Переглядів: 750 Коментарів: 0

Вища освіта

Настільна гра «УПА – відповідь нескореного народу» Настільна гра «УПА – відповідь нескореного народу» Опубліковано: Вівторок, 18 грудня 2018 Днями учні КЗ ЛОР «Львівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат №1 І-ІІІ ст. імені Б.-І. Антонича» отримали в подарунок від Українського інституту національної пам’яті настільну гру «УПА – відповідь нескореного народу». Ця гра зосереджує свою увагу на боротьбі УПА проти двох великих ворогів...

Переглядів: 801 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook