Період публікації:

від

до

Категорія:

«Козацькі забави» у Вовчищовицькому НВК

Опубліковано: Середа, 18 жовтня 2017 

min
max

На свято Покрови Пречистої Богородиці наша країна відзначала День українського козацтва,  День створення УПА  та День захисника України.Те, що чотири свята відзначаються саме у цей день – не випадковість, а сплетіння української історії та традицій, які ми продовжуємо підтримувати й сьогодні.Свято Покрови Пресвятої Богородиці – найдавніше на 14 жовтня і вважається одним із найбільш шанованих у християнстві. Адже у цей день Пресвята Богородиця вкрила усіх жителів міста Константинополя покровом свого одягу, захистивши їх від ворогів-нападників.Тому  не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День Святої Покрови. Вона здавна була покровителькою козаків. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. Важко переоцінити і боротьбу за незалежність України воїнів УПА, а також подвиги наших українських солдат, воїнів, чоловіків, які на даний момент захищають суверенність та незалежність Батьківщини. Саме тому це свято таке важливе та актуальне сьогодні. 13 жовтня 2017 року з нагоди відзначення Дня українського козацтва, 75-ї річниці від дня створення УПА та Дня захисника України, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, сприяння зміцненню патріотичного духу в школярів  у Вовчищовицькому НВК було проведено шкільний фестиваль «Козацькому роду нема переводу»,  який охопив цілу низку змістовних, цікавих та  креативних  заходів.

Великим відображенням патріотизму й героїзму нашого народу є пісня. Тому учні всіх класів виконували пісні на патріотичну тематику. У щирому виконанні школярів під керівництвом вчителя музики Пацули В. С. прозвучали пісні: «Ой чути, чути ревуть гармати», « Гей, браття козаки», « Там, під львівським замком», « Ми  - козаки, ми – гордість України», «Ти ж могутня, Україно», «Ой на горі, там женці жнуть», Гей, там на горі Січ іде», «Світить місяць, світить ясний».

Продовжуючи славні і шляхетні козаків, на шкільному подвірʼї було проведено спортивно-розважальне свято «Козацькі забави». Організаторами свята були  вчителі історії Городечна О. М. та Мочерад Л. М., вчитель географії Павлусів О. С. та вчитель фізичної культури Марко В. І.

У вітальному слові директор школи  Городечна О. М. побажала всім присутнім міцного козацького здоров’я, миру і злагоди, християнського милосердя і, звичайно, перемог у змаганнях.

Активними учасниками «Козацьких забав» були учні 8, 9 та 10 класів. Вони виступали у складі двох команд – куренів. Змагання проходили між куренем «Чайка» (учні 8, 9 класів) та куренем «Хортиця» (учні 10 класу). Учні школи змагалися, показували свої інтелектуальні та спортивні здібності, готувалися бути гідними захисниками Батьківщини. У складі команд були не лише хлопці, але й дівчата. Адже на сьогоднішній день  в лавах української армії служать близько 50000 жінок, які мужньо і віддано захищають Україну від агресора.

Козацький дух, силу, мужність та витривалість перевіряли на собі учні школи, беручи участь у різноманітних спортивних змаганнях козацького спрямування: «Сильна рука», «Втеча з полону», вікторина «Що ти знаєш про козаків?», «Стрибки на «конях», «Затанцюємо гопак», конкурс «Сірниковий», «Козацька спритність», «Бій козаків»,  “Забави кашоварів”, «Урятувати пораненого товариша», «Отамани», «Бій на колодах», «Перетягування канату».

Звичайно, козацька нагорода знайшла своїх героїв, які отримали у чесній боротьбі  грамоти за перемогу та участь у змаганнях.

А на завершення учні всіх класів разом із вчителями біля розкладеного багаття виконали пісню «Ой у лузі червона калина», яка стала оптимістичною фінальною крапкою фестивалю.Згодом у шкільній їдальні учні та педагогічний колектив школи мали змогу скушутувати козацький куліш, який приготував для всіх вчитель фізкультури Марко В. І.Шкільний фестиваль виявився напрочуд насиченим та патріотичним, і необхідним для розуміння нинішніх подій, що відбуваються в нашій державі, коли в запеклій боротьбі мужні та доблесні нащадки славного козацького роду невтомно борються за цілісність України, ще раз доводячи, що козацький дух незламний, а їх любов до рідної землі безмежна.Підсумовуючи події, директор школи Городечна О. М.  подякувала всім, хто створив справжнє свято  патріотичної пісні, мужнього вчинку,  хто небайдужий  до долі країни і її сьогодення, молодому підростаючому поколінню, за якими майбутнє.Свято вдалося на славу!    

Немає коментарів

Схожі статті:

Формаційний вишкіл «Християнські цінності у формуванні особистості» Формаційний вишкіл «Християнські цінності у формуванні особистості» Опубліковано: Четвер, 25 жовтня 2018 На базі опорного закладу  «Мостиський ЗЗСО № 2 І-ІІІ ступенів» 17.10.2018 р відбувся формаційний вишкіл на тему: «Християнські цінності у формуванні особистості», який провела голова Комісії освіти і виховання Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Любов Войтко. Учитель основ християнської етики Вовчищовицького...

Переглядів: 430 Коментарів: 0

Відділи освіти

Юні туристи-краєзнавці Юні туристи-краєзнавці Опубліковано: Вівторок, 25 вересня 2018 У системі навчально-виховної роботи освітніх закладів туризм постає діяльністю, що поєднує подорож та пізнання довкілля. З огляду на  туристсько-краєзнавчу діяльність Лідія Замрій,керівник гуртка «Юні туристи-краєзнавці» КЗ ЛОР ЛОЦУЕТУМ при Вовчищовицькому НВК Мостиського району визначила як комплексний...

Переглядів: 441 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook