Період публікації:

від

до

Категорія:

Семінар учителів-словесників у Волезадеревацькому НВК

Опубліковано: Четвер, 19 жовтня 2017 

min
max

18 жовтня у НВК «Волезадеревацький  ЗНЗ І – ІІІ ст. – ДНЗ» відбулося перше засідання проблемного семінару №5  вчителів української мови і літератури. Учасники семінару разом  із методистом РМК Дурдою І.Я. обговорювали та затвердили план роботи  на 2017 – 2018 н. р., ознайомилися із новинками науково-методичної літератури та календарем пам’ятних дат на навчальний рік.

Методист Дурда І. звенув увагу на те, що в 2017 році програму з української мови та літератури для 5-9 класів модернізовано згідно з Державним стандартом базової і повної загальної середньої освіти  та з метою наскрізного впровадження механізму реалізації завдань компетентнісного підходу в навчанні української літератури в контексті положень «Нової української школи».

Крім того,  члени методоб’єднання  побували   на літературно-музичній композиції «Всім вам, герої, слава і хвала», присвяченій 75 річниці  створення УПА і  Дню захисника  України, на якій почули розповідь про історію свята, про Українську Повстанську Армію та її величезний внесок в розвиток національно-визвольного руху українського народу (підготували та провели Маркович О.І. , Цюк О.Р.).  Декламуванням патріотичних поезій та виконанням пісень такого ж змісту учні НВК довели, що герої УПА, захисники Вітчизни, борці за волю України назавжди залишать приклад героїзму у їхніх серцях. А непокірний, нездоланний дух переможців визвольних змагань збережеться у пам'яті усіх присутніх.

Методист РМК подякував дітям та їхнім наставникам за таке прекрасне дійство і побажав їм вивчати історію рідного краю, співати пісні, зокрема повстанські, бути гордими з того, що в умовах бездержавності січові стрільці та воїни УПА не тільки захищали Україну-неньку від злих ворогів, а й залишили нам у спадщину сотні пісень, які й зараз піднімають дух українців у цей нелегкий  і тривожний час

Також усі члени методоб’єднання відвідали музей-садибу  Степана Бандери. Із розповідей О.Ф. Бандери та учениці 11 класу  Заяць Вікторії вони дізналися про родину Бандери,  виховання і загартовування Степана із дитячих літ, його діяльність в ОУН  і життя за кордоном, значення Степана Бандери для української нації взагалі; побували у криївці.

Учасники семінару  були приємно вражені почутим і побаченим.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook