Період публікації:

від

до

Категорія:

Адаптація дошкільнят

Опубліковано: Неділя, 22 жовтня 2017 

min
max

Цьогоріч, станом на 20.10.2017р., до КЗ ЛОР "НРЦ І-ІІ ступенів "Світанок" з поглибленою професійною підготовкою"м.Червонограда  прибуло 16 дошкільнят. В даний час проходить процес адаптації новоприбулих дітей до умов перебування в дошкільних групах. Вихователі дошкільних груп разом з практичним психологом Ширмановою О.М. здійснюють всіх заходів для успішної адаптації вихованців до навчального процесу та режимних моментів, що встановлені в закладі. Проводяться постійні спостереження за новоприбулими дошкільними та дошкільними колективами загалом. Здійснюється індивідуальна психодіагностика дітей задля вивчення їх індивідуальних особливостей. Практичний психолог з метою профілактики дезадаптації серед дошкільнят проводить також консультації батьків, педагогів,  бесіди з вихованцями тощо.

 

Рекомендації батькам

Як допомогти дитині успішно адаптуватися у дитячому садку

 

•        Шановні батьки! Усвідомте, що ваше хвилювання передається дитині. Щоб запобігти цьому, заздалегідь познайомтеся з вихователями групи та особливостями організації життя у групі.

•        Дайте дитині позитивну перспективу: розкажіть, що в дитячому садку багато діток, іграшок, там буде цікаво добре.

•        Підпорядкуйте домашній режим режиму роботи дитячого садка, особливо дотримуйтесь часу вкладання спати і періодів харчування.

•        Навчіть дитину елементарних навичок самообслуговування.

•        Повідомте вихователів про звички та вподобання вашого малюка.

•        Потурбуйтесь про нервову систему сина чи доньки – не залишайте малюка на цілий день з перших днів дитячого садка.

•        Тримайте тісний зв’язок з персоналом групи і будьте певні, що працівники зуміють прийняти вашу дитину й по-материнськи дбатимуть про неї.

 

Спілкування  впродовж дня вдома

•        Вранці піднімайте дитину спокійно, з усмішкою та лагідним словом. Не згадуйте вчорашніх прорахунків, особливо незначних, не вживайте образливих слів.

•        Не підганяйте, розраховуйте час – це ваш обов’язок, якщо ж ви цю проблему не вирішили – дитина в цьому не винна.

•        Відправляючи дитину до садочка (школи), побажайте їй успіхів, скажіть кілька лагідних слів, без застережень: «Дивись, поводься гарно!», «Щоб не було зауважень!» тощо.

•        Забудьте вираз «Чи був ти чемним?». Зустрічайте дитину спокійно, дайте їй розслабитись (згадайте, як вам важко після напруженого дня). Коли дитина збуджена і хоче з вами чимось поділитись, не відмовляйте їй у цьому, вислухайте, це не забере багато часу.

•        Якщо дитина замкнулася, її щось турбує, не наполягайте на поясненні її стану, нехай заспокоїться, тоді вона все сама розкаже.

•        Зауваження вихователя (вчителя) вислуховуйте не в присутності дитини. Вислухавши, не поспішайте влаштовувати сварку з дитиною. Говоріть з дитиною спокійно.

•        У спілкуванні з дитиною не вживайте умовних речень: «Якщо ти будеш добре поводитись, то…».

•        Впродовж дня знайдіть (постарайтесь знайти) півгодини для спілкування з дитиною. В цей час найважливішими повинні бути справи дитини, її біль, її радощі.

•        У сім’ї має бути єдина тактика спілкування всіх дорослих з дитиною. Всі розбіжності щодо виховання дитини узгоджуйте не в її присутності. Коли щось не вдається, порадьтеся з вихователем (вчителем), психологом. Не зайвим буде почитати літературу для батьків, там ви знайдете багато корисного.

•        Завжди будьте уважним до стану здоров’я дитини, коли щось її турбує: головний біль, поганий стан. Найчастіше це об’єктивні показники втоми, перевантаження.

•        Навіть діти 7-8 років люблять казки, або пісню, лагідні слова. Не лінуйтесь зробити це для них. Це їх заспокоїть, зніме напруження, допоможе спокійно заснути і відпочити. Не нагадуйте перед сном про неприємні речі. Завтра новий день, і дитина повинна бути готова до нього. А допомогти в цьому їй повинні батьки своїм доброзичливим ставленням. Чекати якогось дива від дитини, радісних поривань душі, доброти треба терпляче, відшукуючи ці риси в дитині, постійно заохочуючи їх.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мова рідна, дорога- мов колиска золота Мова рідна, дорога- мов колиска золота Опубліковано: Понеділок, 13 листопада 2017 9 листопада 2017року в КЗ ЛОР «НРЦ І – ІІ ступенів «Світанок» з поглибленою професійною підготовкою м. Червонограда в рамках тижня української мови та літератури у 3-А класі вчителем Гринишин С.М. проведено виховну годину «Мова рідна, дорога - мов колиска золота». Виховна година проведена у вигляді гри...

Переглядів: 625 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Пишаємося своєю рідною мовою Пишаємося своєю рідною мовою Опубліковано: Понеділок, 13 листопада 2017 9 листопада щороку в Україні святкуємо День української писемності та мови. Мова-це засіб спілкування, мова-душа народу. Український народ пишається з того, що наша мова є милозвучною, мелодійно. ЇЇ ще називають калиновою, солов’їною. З нагоди свята у 10-Б класі КЗ ЛОР «НРЦ І – ІІ ступенів «Світанок»...

Переглядів: 526 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook