Період публікації:

від

до

Категорія:

В жовтні у Сколівській академічній гімназії було проведено ряд заходів під назвою «Ціна волі».

Опубліковано: Середа, 25 жовтня 2017 

min
max

Згадайте тих, що умирали

Від кулі вражої в тюрмі,

      І тих, що  їх в Сибір загнали

Вмирати в пустині німій

 

     В жовтні у Сколівській академічній гімназії було проведено ряд заходів під назвою «Ціна волі».

     З метою вшанування бойового подвигу громадян,в період Всеукраїнської декади Захисника України , 75 –ї річниці утворення УПА   проведено ряд заходів: класні керівники  провели виховні години для учнів 1(5)-11(7)кл. Школярі почули багато цікавого про козаків, про історію УПА, традиції пошанування Покрови Пресвятої Богородиці і самі змогли висловити думки і бачення щодо історичного шляху армії УПА .

    Гімназисти відвідали  експозицію « УПА присвячується». Вчитель історії Галина Тарасова  провела екскурсію цією експозицією.

  Учні 5(9)-7(11) - класів зустрілися з людиною, яка пережила немало важких хвилин на Сибіру тільки за те, що її рідні були патріотами України і боролися за її волю. Ця жінка, сколівчанка - Фаїст Наталія  Миколаївна. ЇЇ доля - це аналог багатьох доль українців,які мріяли про незалежність своєї Батьківщини і боролися за неї. Діти уважно слухали розповідь Наталії Миколаївни. В дарунок звучали пісні про Україну і її захисників, віру в  неминучу перемогу.

    Учні гімназії  згадали історію створення УПА, його героїв.  Школярі зачитували поезію і співали повстанські пісні. Любов до Батьківщини, збереження її духовних цінностей, виховання юного громадянина – це основна мета проведених заходів. 

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook