Період публікації:

від

до

Категорія:

Свято «Сонце моєї душі» у Підберізцівському НВК І-ІІІ ступенів (присвячене пам’яті воїну УПА, поету Володимиру Ковалику)

Опубліковано: Середа, 25 жовтня 2017 

min
max

Саме під такою назвою 20.10.2017 року в Підберізцівському НВК відбулося свято пам’яті, приурочене воїну УПА, поету двох держав – України і США  - Володимиру Ковалику. Стало воно ще й святом – зустріччю, адже учні школи зустрілися з львівською поетесою Косановською Ліліаною Романівною, яку організувала вчитель географії нашої школи, близький друг сім’ї Коваликів Дмитерко Любов Євгенівна.

До днів святкування УПА у школі готувались заздалегідь. Бібліотекар школи Теліпська Зоряна Ігорівна провела бібліотечні уроки про Володимира Ковалика на тему: «Він рад був зватись воїном УПА», а також організувала виставку книг поета  «Поезія – сонце моєї душі».

Презентацію до свята, яка допомогла краще пізнати Володимира Ковалика як громадянина України, воїна УПА, патріота рідного краю, створила вчитель інформатики Квас Іванна Орестівна.

Свято готували учні двох класів 5 і 7. П’ятикласники разом із класним керівником Штойко М.Р. подали інформацію про Володимира Ковалика на англійській та українській мовах. Читали його вірші в оригіналі і в перекладі на українську.

Учні 7 класу з класним керівником Музикою Олександрою Володимирівною торкнулися більше однієї із найменш вивчених сторінок України – діяльності Української Повстанської Армії. Прочитали посвяту поету, написану ученицею 10 класу Шуптар Луїзою.

І хоч про призначення боротьби воїнів УПА є різні судження, але, готуючи свято, вчителі і учні ставили перед собою мету показати, що саме життя, боротьба, мужність воїнів УПА виховали не одне покоління патріотів. І нам, молоді ХХІ століття, потрібно пам’ятати тих, хто зі зброєю в руках боронив волю України; глибше пізнати власну історію, зробивши правильний висновок: хто друг, а хто ворог. Для кожного з нас важливо зрозуміти: ми вільний народ, нація, і ніхто не має права ставити під сумнів жертовність воїнів, які загинули, захищаючи нашу волю,  Україну.

Вчитель української мови і літератури Музика О.В.,  вчитель англійської мови Штойко М.Р.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 877 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 778 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook