Період публікації:

від

до

Категорія:

«Слава воїнам Світла! Слава воїнам Добра!»

Опубліковано: Четвер, 26 жовтня 2017 

min
max

Любов до Батьківщини плекається з дитинства. З ранніх літ для дитини найдорожчими словами стають Матір Божа, Мати Україна, рідна Матір. Виховати людину-громадянина – спільне завдання родини та  сучасного дошкільного закладу.

13 жовтня, напередодні Свята Покрови Пресвятої Богородиці, в дошкільному навчальному  закладі  №11 «Світлячок» відбулось свято «Слава воїнам Світла! Слава воїнам Добра!». Літературно-музичний виховний захід було присвячено святу Покрови, святу українського козацтва, воїнам УПА, новітнім воїнам-захисникам Батьківщини.

У святі взяли участь діти старших дошкільних груп. Гостями свята були вихованці, працівники та батьки. Зворушливо і урочисто звучала пісня-молитва до Пресвятої Богородиці, вірші та пісні, присвячені українським борцям за волю України. Педагоги розповіли дітям про християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці – покровительки українського воїнства, історію українського козацтва, січових стрільців, бійців Української Повстанської Армії, сучасних Героїв – воїнів АТО.

В запальному козацькому танці хлопці відобразили спритність і сміливість українських козаків. В інсценівці діти донесли мужність січових стрільців та жертовність української Матері, що благословляє синів на боротьбу за волю України. Благословення Матері з дитячих вуст звучало як заклик до нас, дорослих. Клятва Сина взивала до сердець чоловіків, святим обов’язком яких є боронити рідну землю.

Вже не вперше учасниками програми були випускники дитсадка. Яринка Климчук, учениця  ЗОШ №5 виступила з піснею «Слава воїнам АТО!». У дорослих на очах заблищали сльози, а діти захоплено підспівували Ярині:

«Слава Україні! Героям Слава!

На всю ворожу силу в нас буде управа!

Слава тим Героям, що пішли в не забуття,

що віддали голову за наше життя!»

На завершення свята урочисто та святково звучав Державний Гімн України! Діти і дорослі прославляли Батьківщину та українських воїнів-захисників, що не словом, а ділом «душу й тіло» положать «за нашу Свободу»!

Висловлюємо подяку педагогам, що підготували це прекрасне свято: М.Нестор, Л.Новак,Н.Слотило, І.Стецевич, Н.Ільків, Н.Захаряк.

Будуймо майбутнє України спільно!

Л.Разумна,

вихователь-методист ДНЗ №11

Немає коментарів

Схожі статті:

Свято Покрови в школі Марії Покрови (фото) Свято Покрови в школі Марії Покрови (фото) Опубліковано: Вівторок, 15 жовтня 2019 Серед прадавніх осінніх християнських свят - свято Покрови. Пресвята Богородиця - покровителька усієї України. Наша школа – школа Марії Покрови. Традиції нашого народу – справжній скарб, який потрібно оберігати та дбайливо передавати із покоління в покоління. Учні та педагоги школи підготували чудовий...

Переглядів: 578 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Тої слави козацької повік не забудем Тої слави козацької повік не забудем Опубліковано: Понеділок, 06 листопада 2017 Літописні сторінки українського воїнства містять безліч битв, звитяг та визначних подій, гідних стати святом. Та ще з козацьких часів день Покрови Пресвятої Богородиці був святковим днем мужніх захисників Вітчизни, Козацькою Покровою. У свідомості народу воно почало асоціюватися з такими поняттями, як...

Переглядів: 463 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook