Період публікації:

від

до

Категорія:

Учні Балицького НВК та Шегинівської ЗОШ брали участь у міжнародних змаганнях у Перемишлі (Польща)

Опубліковано: Понеділок, 30 жовтня 2017 

min
max

Нещодавно на перемиському стадіоні „JUVENIA” відбулася чергова – вже XV „ПАРАФІЯЛЬНА СПАРТАКІАДА”. В цьому році вже вдруге у Спартакіаді брали участь молодь з України. Тим самим вона вже є міжнародною. XV Cпартакіаду відкрив отець митрат Богдан Степан – парох Перемишля, поблагословив усіх учасників, опікунів, організаторів та побажав успіхів у спортивних змаганнях.

У змаганнях брали участь діти з парафій Перемиського та Сяніцького деканатів, а саме з Перемишля, Ярослава, Хотинця, Поздяча, Гаїв, Кальникова, Жешова, Шегинь (Україна) та Мостиськ (Україна). З України на спартакіаду до Перемишля приїхало 40 дітей зі своїм катехитом з Мостиськ отцем Петром Федашом. Усіх учасників Спартакіади було біля 200 осіб.

Змагання у Спартакіаді проходили у різноманітних конкуренціях: футбол, штовхання лікарського м’яча, кидання баскетбольного м’яча, змагання з гімнастичним колом, стрибки у довжину з місця, біг та інші.

Не забракло також найважливіших змагань, яким був „Біг о кубок пароха”.
Організатором Спартакіади були: Парафія Святого Івана Хрестителя у Перемишлі, Комплекс Шкіл ім. Отця Маркіяна Шашкевича та спортивне товариство «Сянова Чайка».

З учасниками у спортивних змаганях приїхали також священики та катехити: отець Петро Федаш – Мостиська (Україна), о. Христофор Блажеєвський, о. Павло Рогунь,                         о. Богдан Крик, Дмитро Оршуляк.

В організаційному комітеті Спартакіади працювали такі особи: отець митрат Богдан Степан – парох Собору Святого Івана Хрестителя у Перемишлі та сотрудник о. Дмитро Лєшко, Петро Піпка – директор української школи, Мирослав Варло, Мєчислав Ялоха, Зенон Войтович, Богдан Лопушинський, Любомира Степан, Уляна Боднар, Марія Стець. Організаційно допомагали волонтери: молодь старших класів української школи та парафіяни з Перемишля.

Учень Балицького НВК Петрович Віталій зайняв І місце з „Бігу о кубок пароха” та  команда з футболу зайняла ІІ місце.

Учні Шегинівської ЗОШ Рій Аліна зайняла ІІ місце з „Бігу о кубок пароха”, Пацан Анастасія – ІІІ місце штовхання лікарським м’ячем , Яворська Вікторія – І місце у киданні баскетбольним м’ячем та Колодій Вікторія - ІІ місце з волейболу у складі Мостиської ДЮСШ.

 

Відомості взяті з сайту http://cerkiew.org/2017/09/23/xv -парафіяльна-спартакіада-у-перемишлі/

 

Вчитель фізичної культури О. Буцик

Немає коментарів

Схожі статті:

Всеукраїнський диктант єдності Всеукраїнський диктант єдності Опубліковано: П`ятниця, 09 листопада 2018 У День української писемності та мови вчителі  й учні Балицького  НВК  Шегинівської ОТГ долучилися до написання  Всеукраїнського диктанту національної єдності під гаслом «Пишемо разом». Цю унікальну акцію Національна радіокомпанія України започаткувала ще  у 2000 році. Відтоді щороку українці можуть...

Переглядів: 995 Коментарів: 0

Відділи освіти

Своїх учнів скликає сьогодні рідна школа 40 раз! Своїх учнів скликає сьогодні рідна школа 40 раз! Опубліковано: Вівторок, 04 вересня 2018 Свято Першого дзвоника, здавалось би, традиційне і звичне, хвилююче і радісне… Та по особливому це свято пройшло в Шегинівській школі, оскільки саме 40 років тому 1 вересня 1978 р.  в мальовничому прикордонному селі  Шегині гостинно відчинила двері і запросила у свої стіни перших учнів новозбудована...

Переглядів: 745 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook