Період публікації:

від

до

Категорія:

Заняття школи педагогічної майстерності учителів - філологів Золочівського району (фото)

Опубліковано: Середа, 25 жовтня 2017 

min
max

25 жовтня 2017 року відбулося районне засідання школи педагогічної майстерності вчителів української мови та літератури. Із вступним словом до присутніх колег звернулася керівник  школи  Лісова Зоряна Ігорівна, яка ознайомила із планом роботи на 2017- 2018 н.р. Наголосила на важливості проблеми , над якою працює школа: «Використання інтерактивних методів та ІКТ на уроках української мови ті літератури». Зміст роботи школи розкривають слова: «Учителю, будь сонцем, яке випромінює людське тепло, будь ґрунтом, збагаченим ферментами людських почуттів, і сій знання не тільки в пам’яті і свідомості своїх вихованців, а й у душах і серцях…» (В.СухомлинськиЙ).  

Учитель Золочівського економічного ліцею Ковалик Н.Ю. провела майстер – клас «Критичне мислення на уроках української літератури» , продемонстру-вала  приклади застосування технології КМ на фрагментах уроків у різних класах. Особливо майстерно звернула увагу на важливості переходу  від навчання – запам’ятовування  до навчання – мислення. Учасники засідання ознайомилися  з роздавальним та дидактичним матеріалом учителя.  

Переймибіда О.С. – учитель Золочівської ЗОШ І- ІІІ ст. №2 ім. М.Шашкевича  -   презентувала матеріали по вивченню літератури рідного краю,  зокрема  творчості М.Шашкевича у 5 класі.  Учитель – методист  розробила моделювання уроку із впровадженням міжпредметної  інтеграції відповідно до Концепції нової української школи.

Лісова З.І.  поділилася досвідом  проведення позакласної роботи на уроках української мови та літератури. У висвітлених слайдах члени школи педмайстерності переглянули форми і методи та шляхи  їх реалізації. Наголосила, що якими б змістовними і методично досконалими не були уроки мови, учитель не отримає бажаних результатів, якщо не організує систематичної і багатогранної позакласної роботи.

Методист РМК  Паздзірська М.М. наголосила на ефективності впровадження    та використання  ІКТ на уроках української мови та літератури і в позакласній роботі. Відзначила плодотворну працю школи педмайстерності, подякувала всім учасникам  за підготовку і співучасть у роботі засідання, акцентувала увагу на основних завданнях учителів у підготовці до наступних  засідань школи педагогічної майстерності. 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Квест з фізики у Вороняцькій школі Золочівського району Квест з фізики у Вороняцькій школі Золочівського району Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 4 березня 2020 року у Вороняцькій ЗОШ І-ІІІ ст. Золочівського району проводились КВЕСТ змагання з фізики між учнями 7-х класів. Тема КВЕСТУ «Фізика навколо нас кожен день і повсяк час».  Урок QWEST, в перекладі означає цілеспрямований пошук, який пов’язаний з грою. Це надає змогу учням виявляти, ініціювати,...

Переглядів: 1682 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Народну мудрість черпаємо в казках" "Народну мудрість черпаємо в казках" Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 Ще з дитинства казка для нас – дивовижний світ чарівного і повчального. Щоб ще раз до нього доторкнутися, вихованці дитячого будинку «Рідний дім» разом з вихователькою Петелицькою В.С., музичним керівником Стельмаховичем  Р.В. підготовили Свято «Казки мої улюблені», яке відбулося 6 березня. Також на...

Переглядів: 1563 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook