Період публікації:

від

до

Категорія:

Засідання обласного методоб’єднання керівників гуртків фото-, відео любителів

Опубліковано: Середа, 01 листопада 2017 

min
max

26 жовтня 2017 року у приміщенні КЗ ЛОР «Львівський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» відбулось засідання обласного методоб’єднання керівників гуртків, студій фото-, відео любителів.  Обговорювались питання мережі гуртків, студій, об’єднань школярів цього напряму в школах, ПНЗ  районів і міст області, яких, на жаль, не так багато.

В області майже відсутні гуртки анімації, відео справи, які потребують відповідного обладнання, технічних засобів і підготовлених спеціалістів. Цього року школярів області  залучали до участі у фото-, відео конкурсах :  традиційному  обласному та Всеукраїнському заочних фотоконкурсах «Моя Україно!»; для школярів м.Львова організовано щорічний  конкурс-виставку «Світанок міста Лева». Окрім того,  школярів Львівщини запрошують до участі у Відкритому  фестивалі дитячого кіно та телебачення «Веселка» та Всеукраїнському  конкурсі  юних фотоаматорів «Ми – діти України», який щорічно проходить у серпні місяці в м.Кременчуці Полтавської області.

Обговорювались  зміни до Умов проведення фотоконкурсів, фестивалів, міністерські та авторські  програми фотогуртків, випуск електронних та друкованих каталогів кращих фотосвітлин.

Слід відзначити результативну роботу педагогів, які впродовж  років навчають учнівську молодь основам фотографії, композиції, технічних засобів для отримання зображення і тонкощам фотомистецтва. Серед них : Кушнірчук Б.І., керівник фотостудії «Безкінечність»  ЦНТТУМ Львівської міської ради;  Слюнченко Д.І., керівник фотогурка КЗ «Центр позашкільної освіти м.Самбора»; Салямон І.В., керівник фотогуртка Бориславської СЮТ; Чух Я.М., керівник фото гуртка Личаківського БДЮТ та інші. В обласних фотоконкурсах активну участь беруть  школярі  Жовківського, Миколаїв-ського, Пустомитівського, Мостиського районів. Конкурс-виставка серед школярів Львова «Світанок міста Лева» організовує міський центр науково-технічної творчості учнівської молоді, який має особливий статус і видає щорічний друкований каталог кращих учнівських фотосвітлин протягом 10 роківпоспіль.

Учасники засідання відвідали Центр Митрополита Андрея Шептицького – ресурсно-інформаційний центр Українського католицького університету, який дає можливість кожному бажаючому  користуватися бібліотекою, публічним культурним простором, дитячою зоною, кафе та ін.

Матеріал підготувала  Топольник Христина, методист КЗ ЛОР «ЛОЦНТТУМ»

Немає коментарів

Схожі статті:

Про проведення Всеукраїнського конкурсу рукописів навчальної літератури для позашкільних навчальних закладів системи освіти у 2020 році Про проведення Всеукраїнського конкурсу рукописів навчальної літератури для позашкільних навчальних закладів системи освіти у 2020 році Опубліковано: П`ятниця, 27 березня 2020 Міністерство освіти і науки України видало наказ «Про проведення Всеукраїнського конкурсу рукописів навчальної літератури для позашкільних навчальних закладів системи освіти у 2020 році». Зазначається, що мета конкурсу – підвищення якості та удосконалення змісту позашкільної освіти, забезпечення гуртків,...

Переглядів: 4080 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади

На Львівщині стартував Всеукраїнський семінар-практикум з позашкілля На Львівщині стартував Всеукраїнський семінар-практикум з позашкілля Опубліковано: Четвер, 10 жовтня 2019 Сьогодні, 10 жовтня, у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини м. Львова стартував Всеукраїнський семінар-практикум із позашкілля. Захід відбувся з нагоди відзначення 80-ї річниці заснування перших закладів позашкільної освіти у Галичині. Учасників привітав заступник голови Львівської ОДА Іван...

Переглядів: 670 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook