Період публікації:

від

до

Категорія:

Тренінг для вчителів початкових класів у Підбірцівській ЗОШ I-III ст.

Опубліковано: П`ятниця, 03 листопада 2017 

min
max

На освітянській ниві України відбуваються важливі події: набрав чинності новий Закон України «Про освіту», розроблено концепцію Нової української школи. Одне з головних завдань зараз – перевчити десятки тисяч вчителів, які звикли до застарілої однобокої системи навчання.

З 30 жовтня по 1 листопада 2017 року на базі Підбірцівської ЗОШ I-III ст. було проведено тренінг для вчителів початкових класів, які з 1 вересня 2018 р. навчатимуть першокласників за новим Державним стандартом початкової освіти. Навчання проводила вчитель початкових класів Підбірцівської  ЗОШ I-III ст. Блощичак О.М.- тренер Нової української школи.

Вона наголосила, що відтепер вчитель буде не просто викладачем, а в першу чергу – партнером і наставником. Багато часу приділятимуть руху, прогулянкам та інших активним заняттям. Дітей навчатимуть не тільки звичних предметів, а й допомагатимуть вирішувати життєві проблеми.

Вчителі повинні змінюватись заради майбутнього наших дітей, щоб виховати здорову дитину, особистість з критичним мисленням, патріота та іноватора. Для цього потрібно вірити в можливості дитини, в силу духовного і гуманного виховання та свою учительську іскру Божу.

Навчання проходило у творчій атмосфері та позитивному настрої. Вчителі ознайомились із концепцією Нової української школи, переглянули фільм про досвід роботи вчителів початкових класів однієї із шкіл м. Ольштина (Польща), із задоволенням виконували запропоновані інтерактивні вправи  та завдання. Особливо сподобався педагогам метод  «Ранкова зустріч», який дозволяє створити додатковий контакт в колективі та позитивний настрій на весь день. На час тренінгу вчителі  ніби повернулись у дитинство, бо кожен з нас розуміє: “Вчитель тільки тоді вчитель, коли він учень”.

Блощичак О.М. висловила подяку за допомогу та співпрацю викладачам ЛОІППО, головному спеціалісту відділу освіти Стецьків Г.Ю., дирекції Підбірцівської ЗОШ I-III ст., вчителю інформатики Татарин М.Я. та шкільному психологу Лепак З.З.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 877 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 778 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook