Період публікації:

від

до

Категорія:

Мова – душа кожного народу, її національний скарб ( Мостиський ЗЗСО №1 I-III ступенів, Мостиська ОТГ)

Опубліковано: Понеділок, 13 листопада 2017 

min
max

 

Українська мова й писемність — це здобуток культури і духовної діяльності українського народу. В ній і мудрість віків, і пам'ять народу, і щирість душі.

9 листопада - день української писемності та мови, вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

У  рамках тижня української писемності та мови учнями 4-А класу (класний керівник Сидорак М.О.) було проведено виховний захід «Мова – душа кожного народу, її національний скарб».                                        

Захід був спрямований на підтримку рідної мови, для її розвитку, пропаганди і популяризації, та водночас демонстрацію її краси й багатства, літературної довершеності. Це свято гуртує усіх нас на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадського світогляду.

Учні пригадали  історію літописання, яке почалося в Україні  відразу після прийняття християнства. Кожен народ ішов до створення писемності своїм шляхом, а наша мова, зародившись у давні часи, витерпіла страшне лихоліття, переживши утиски загарбників наших  земель. Перегорівши як криця, мова дійшла до нас чистою, мужньою, багатою.

Під час заходу звучали вірші, прислів’я та приказки, крилаті вислови  про нашу рідну мову. Учні переглянули цікаву презентацію про важкий шлях нашої рідної мови від сивої давнини до сьогодення.  Окрасою свята було задушевне виконання пісень про рідну мову, про Україну.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

 Брейн-ринг до Дня української писемності та мови (фото) Брейн-ринг до Дня української писемності та мови (фото) Опубліковано: Вівторок, 12 листопада 2019 6 листопада 2019 року у 7 класі КЗ ЛОР «Львівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат №1 І-ІІІ ст. імені Б.-І. Антонича»  педагог-організатор Кучминда І.Р. провела пізнавальний брейн-ринг до Дня української писемності та мови. Кожна команда мала придумати собі назву та обрати капітана. А знання...

Переглядів: 417 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

День української писемності та мови День української писемності та мови Опубліковано: П`ятниця, 24 листопада 2017 У День української писемності та мови, 9 листопада, учні 9-10 класів нашої школи мали нагоду написати радіодиктант національної єдності. Цього року диктант називався «Наші пісні». Його текст прочитав доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, теле-і радіоведучий Олександр Авраменко. Окрім...

Переглядів: 441 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook