Період публікації:

від

до

Категорія:

Незабутня поїздка в Карпати ( Мостиський ЗЗСО №1 I-IIIступенів, Мостиська ОТГ)

Опубліковано: Понеділок, 13 листопада 2017 

min
max

А за вікном  - чарівне бабине літо ! Природа різнокольорова, листя , опадаючи, нашіптує давню казку любові, радості та краси ! Саме в таку чудову пору вибралися учні 11-Б класу разом із класним керівником Мардинавкою О. І. та вчителем біології та хімії Федак Г. Л. на екскурсію в неймовірний карпатський край.

         Чудово проведені вихідні запам’ятаються надовго ! Серед мальовничих Карпат та річки Бистриці розкинулося село Зелена Надвірнянського району Івано-Франківської області. Звичайно, в ці дні ,20-22 жовтня , навколо було не зелено, а різнобарвно. Чарівниця-осінь розмалювала все казково. У цей момент згадуєш слова незрівнянної Ліни Костенко, співачки осені :

Красива осінь вишиває клени
Червоним, жовтим, срібним, золотим.
А листя просить: – Виший нас зеленим!
Ми ще побудем, ще не облетим.

Село відоме з першої половини XVIII ст., коли жителі Зеленої брали участь в опришківському русі. Тут у 1739році побував Олекса Довбуш.

Також село було центром повстанської боротьби у 40-50-х роках ХХ сторіччя.

На території Зеленої розташовано 5 лісництв (Зеленське, Довбушанське, Хрипелівське, Черниківське і Максимецьке). А ще тут живуть привітні люди – українські гуцули. Саме в таких господарів ми зупинилися. А звідси - пряма дорога на Яремче,  Буковель. Їх краєвиди  зачарували нас навіки. В’ється змійкою річка Прут, мелодійно шумить водоспад «Дівочі сльози», розказуючи неймовірну історію кохання.  П ослухайте його пісень — може ,вам відкриється таємниця?

         Усіх приємно здивувала перевернута хата в Карпатах. Цей  будинок став першим таким архітектурним дивом в Україні. Знаходиться він у селі Поляниця, що в Івано-Франківській області. Знайти чудо-дім не складно, адже його побудували біля самої дороги на шляху до гірськолижного курорту Буковель. До речі, на будівництво житла пішло всього півтора місяця.        

Буковель зачарував нас своєю неповторністю та красою гір, котеджів, панорама яких нам добре відкрилася , коли ми піднімалися  на гору.

Романтична подорож надихнула учнів на чудовий вечір відпочинку, який вони влаштували в готелі. Особливу ініціативу проявили Галинка Бурбило, Вероніка Сокульська , які кожному підготували солодкий подарунок та вітальну листівку. Приємно були вражені їхні наставники, які отримали світлини із словами вдячності : « Наша мамуся, вічно молода , найулюбленіша». І це зовсім не випадково , адже серця наших учнів та вчителів завжди б’ються в одному ритмі. Свято продовжувалося: лунали улюблені пісні, всі танцювали.

         Наступного дня наші туристи піднялися на гору. Супроводжував цей похід Ростик , славний місцевий « Довбуш», по-справжньому закоханий у гори. Екскурсія  була не легка, але натхненна.  Приємна втома зупинила всіх на сонячній галявині, звідки було видно красиву природу Гуцульщини. Після короткого відпочинку учні та вчителі повернулися в готель, а потім до рідних Мостиськ !

        

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Свято останнього дзвінка на базі Хоросницької ЗОШ I-II ступенів Свято останнього дзвінка на базі Хоросницької ЗОШ I-II ступенів Опубліковано: Вівторок, 30 травня 2017 26 травня у Хоросницькій ЗОШ І-ІІ ступенів, як і по всій Україні, пролунав останній дзвоник.              Метою свята було попрощатися зі школою, підбити підсумки 2016-2017 н. р., висловити вдячність своїм вчителям.             На свято були запрошені  батьки, гості, священик о. Михайло.            ...

Переглядів: 511 Коментарів: 0

Відділи освіти

Вчимося виправляти помилки (фото) Вчимося виправляти помилки (фото) Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 26 лютого 2020 року для учнів 4-х класів КЗ ЛОР «Львівська загальноосвітня санаторна школа №1 І-ІІІ ст. імені Б.-І. Антонича» вчитель християнської етики Юрків Р.С. провела інтегрований урок-тренінг «Вчимося виправляти помилки». На основі ситуативних завдань школярі демонстрували свою здатність орієнтуватися...

Переглядів: 1225 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook