Період публікації:

від

до

Категорія:

Перегляд відеофільму «Сторожова застава»

Опубліковано: Понеділок, 13 листопада 2017 

min
max

8 листопада учні 7-А класу Зимноводівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 переглянули фільм-фентезі українського виробництва “Сторожова застава”.

Картина розповідає про сучасного школяра Вітька, який через загадковий портал часу потрапляє у минуле. Хлопчик опиняється в середньовічній Київській Русі, в 1120 році. Він знайомиться з легендарними героями билин Добринею, Іллею, Олешком та іншими мешканцями фортеці, що боронять українські землі від половців. Вітько рятується від смертельних небезпек, знаходить нових друзів та вступає в битву з міфічними істотами.

Окрім цікавого фантастичного сюжету, фільм допомагає краще зрозуміти українську історію. Глядачі побачили як жили мешканці Київської Русі, якими заняттями займалася, яких звичаїв та традицій дотримувались. Як і будь-яка казка, «Сторожова застава» не позбавлена дидактичних елементів. Це вірність друзям, почуття милосердя, спроможність все подолати заради кращої долі нащадків.

Провідна ідея фільму – жертовність, захист Батьківщини, єднання людини зі своєю землею. Не випадково Ілля Муровець каже: «За нами Бог, за нами правда, ми на своїй землі, і ми вистоїмо».

Важливо, що після перегляду фільму у дітей з’являється почуття гордості за своїх пращурів, та водночас, повага до наших новітніх героїв – воїнів АТО, що як і тисячу років тому русичі, боронять свою землю від ворогів.

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 877 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 778 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook