Період публікації:

від

до

Категорія:

День української писемності та мови у Ладанецькій філії І-ІІст. ОЗНЗ «Перемишлянська загальноосвітня школа І-ІІІст. ім.О.Ковча

Опубліковано: Середа, 15 листопада 2017 

min
max

              9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця, українська спільнота відзначає День української писемності та мови.

          З цієї нагоди  у Ладанецькій філії І-ІІст. ОЗНЗ «Перемишлянська  загальноосвітня школа І-ІІІст. ім.О.Ковча» було проведено ряд заходів під гаслом “Мова – коштовний скарб народу”:тематична лінійка, тематичні виставки плакатів і малюнків, інформаційні хвилинки, виставка “У джерелах слова – душі криниця” години спілкування “Мова і писемність у цікавих фактах”, “Українська державна мова – символ єднання престижу українського народу”, а також презентації “День української писемності та мови”.
        На виховних годинах у 1-9 класах, класні керівники провели тематичні конкурси: діти розгадували кросворди, загадки, змагалися в тлумаченні змісту українських прислів`їв та приказок.

     Учні 9 класу (класний керівник Гембара К.І.) підготували для учнів 1-5 класів усний журнал “Слово до слова- зложиться мова”, конкурс на кращого читця віршів про мову “Лети, наша мово прекрасна, над світом, у казці, у пісні, у прозі, в віршах!”, під час якого учні декламували вірші українських поетів про рідну мову.

     Учні 9 класу взяли участь у  І  етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. "Без мови немає народу, як сонця без сяйва й тепла"- виховний захід, який завершив тиждень, присвячений Дню української писемності та мови.

      Проведені заходи ознайомили учнів з історією виникнення української писемності та мови; довели, що рідна мова – це духовна святиня; сприяли розвитку у дітей почуття національної гідності, а також  вихованню  любові до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

“Учи, дитино, рідну мову, гордися нею і лелій!” “Учи, дитино, рідну мову, гордися нею і лелій!” Опубліковано: Понеділок, 26 лютого 2018      Кожного року  21 лютого весь світ відзначає Міжнародний день рідної мови.      З  цієї нагоди з 19 лютого по 23 лютого  у  Ладанецькій  ЗОШ  було проведено ряд заходів під гаслом “Учи, дитино, рідну мову, гордися нею і лелій!”, тематична лінійка“Слово рідне, живи вічно!”, тематичні виставки плакатів...

Переглядів: 344 Коментарів: 0

Відділи освіти

В с.Ладанці Перемишлянського району відбулося відкриття та освячення фотостенду, присвяченого Героям Революції Гідності та Герою Андрію Костирці В с.Ладанці Перемишлянського району відбулося відкриття та освячення фотостенду, присвяченого Героям Революції Гідності та Герою Андрію Костирці Опубліковано: Понеділок, 06 березня 2017          26 лютого  2017 року в с. Ладанці відбулося відкриття та освячення фотостенду, присвяченого Героям Революції Гідності та Герою Андрію Костирці,  який  загинув на війні проти окупантів.          В урочистостях  взяли участь  о. Ігор Войтович( с. Ладанці), о. Володимир Процик (м. Львів), о....

Переглядів: 834 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook