Період публікації:

від

до

Категорія:

Чому корисно читати дитині перед сном?—КЗ ЛОР Верхньосиньовидненська спецшкола-інтернат

Опубліковано: Вівторок, 21 листопада 2017 

min
max

Читання перед сном  для дитини – це не розкіш, а необхідність.
Читання для дитини – основа її розвитку.

Ось кілька аргументів на користь читання дитині перед сном. Подумайте, чи згодні ви з ними.

Казка перед сном – чудовий спосіб демонстрації вашої любові до дитини
1. Читаючи дитині на ніч, ви не тільки розважаєте її і розвиваєте, ви таким чином показуєте свою любов до малюка. Психолог Неллі Дебела каже, що читання на ніч – це дуже потужна моральна підтримка для дитини.
Замінюючи читання фільмом або мультиком, пам’ятайте, що це вже готові продукти фантазії людини. А книга, казка дає можливість дитині створити власний світ, пофантазувати. І правильний розвиток дитини – це розвиток, перш за все, її уяви.
2.Читаємо дитині казки на ніч – вчимо життя За словами психолога Павла Басанського, казки допомагають дитині усвідомлювати свій життєвий досвід і переживання, створювати власний світ.
3.Читаємо дитині – розвиваємо її мову і пам’ять Словниковий запас дитини активно формується у віці від 10 місяців до 1,5 року. В 3 роки, якщо батьки займалися з малюком, його словниковий запас повинен складати від тисячі слів і більше. Тому так важливо в цей період читати дитині, і не тільки на ніч.
4.Також дуже корисно читати вірші. Під час читання віршів у дитини розвивається почуття ритму. А якщо ще і попросити продовжити рядок, то тренуватися буде і пам’ять. Прочитаний заколисуючим голосом вірш здатний, як колискова, приспати дитину.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Педагогічні читання (фото) Педагогічні читання (фото) Опубліковано: Четвер, 16 січня 2020 13 січня 2020 року в КЗ ЛОР «Львівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат №1 І-ІІІ ст. імені Б.-І. Антонича»  відбулися Педагогічні читання, присвячені 297-річниц від дня народження відомого мислителя, філософа, народного просвітителя Григорія Сковороди на тему: «Світ ловив мене та не впіймав». Кожен...

Переглядів: 1012 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Літературні читання Літературні читання Опубліковано: П`ятниця, 15 листопада 2019 У рамках предметного тижня учителів освітньої  галузі мови та літератури 12 листопада 2019р.  в ОЗ  «Крукеницький ЗЗСО І-ІІІ ст.» учителем української мови та літератури було організовано літературні читання «Цілюще джерело», приурочені Дню писемності. Усі семикласники підготували вірші про рідну українську...

Переглядів: 454 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook