Період публікації:

від

до

Категорія:

«Історія – учитель життя»

Опубліковано: Вівторок, 21 листопада 2017 

min
max

«Історія – учитель життя». Ці слова легендарного Геродота стали девізом Тижня історії, який було проведено в НВК «Лисятицький ЗНЗ І-ІІІ ст. – ДНЗ» з 13 листопада по 20 листопада. Натхненником та організатором проведених дійств була вчитель історії Медвідь Світлана Василівна.

Тиждень урочисто відкрито 13 листопада на загальношкільній лінійці. Учні 7 кл. разом з класним керівником Блискун З.В. підготували для учнів школи дійство «Козацькому роду нема переводу», презентували креатину газету «З історії українського козацтва». 

15 листопада учні 8 класу запросили на загальношкільний вечір пам’яті «Листопадовий чин», приурочений 99-ій річниці створення ЗУНР . Школярі разом з учителем Медвідь С.В. провели екскурс в історію подій, що відбувались у Львові в ніч з 31 жовтня на 01 листопада 1918 року. Ці події  ХХ століття в історії  стали  кроком до створення своєї держави та спроби об’єднання споконвічно розірваних частин України, а саме ЗУНР і УНР. Учні розповідали про основні історичні події, декламували вірші, співали пісні, які піднімали дух патріотів на початку ХХ століття і виховують справжніми патріотами юнь ХХІ століття. Виступ супроводжувався презентацією основних подій.

16 листопада пройшла інтелектуальна гра для шестикласників «Юні знавці історії», на якій не було жодного байдужого: справжні пристрасті, емоції, зацікавленість та добрі знання панували в актовому залі НВК.

17листопада учні 10 кл. та вчитель Мелешко Т.Л. запросили старшокласників на конференцію «Здобудеш Українську державу, або загинеш в боротьбі за неї». «Степан Бандера, Тарас Чупринка, новітні герої – це наші ідеали»,- до цього заохочували учасників дійства. А 20 листопада на шкільній лінійці були підведені підсумки Тижня історії, нагороджені найактивніші та переможці конкурсу малюнків на тему «Моя подорож історичними місцями та подіями».

Немає коментарів

Схожі статті:

Кобзареве віще слово житиме в віках… Кобзареве віще слово житиме в віках… Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 Безсмертне ім’я великого українського поета і художника Т. Г. Шевченка відоме скрізь як ім’я людини, чиї  серце, помисли і талант були спрямовані на служіння народові, чия душа була сповнена високої любові до України. Шевченковій творчості та його слову присвятили  літературно – музичну композицію...

Переглядів: 1333 Коментарів: 0

Відділи освіти

Поїздка  до Львова лисятицьких школярів Поїздка до Львова лисятицьких школярів Опубліковано: Понеділок, 02 березня 2020 29 лютого 2020 року учні 10 класу Лисятицького НВК  разом із класним керівником Медвідь С.В. здійснили поїздку до Львова. З метою профорієнтаційної роботи учні відвідали один з найкращих навчальних закладів – Український католицький університет. Вразив школярів зовнішній вигляд закладу, навчальні приміщення,...

Переглядів: 981 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook