Період публікації:

від

до

Категорія:

Революція Гідності, охрещена кров’ю… (виховний захід у Твіржанському ЗЗСО, Мостиська ОТГ)

Опубліковано: Понеділок, 27 листопада 2017 

min
max

В Україні 4 роки тому з’явилася нова сторінка в історії під назвою  «Євромайдан», який перетворився у справжню боротьбу українців за гідність свого народу.

Революція Гідності залишила глибокий, визначальний і незабутній слід в житті українців. Не в прийнятих документах – папір все стерпить, не в прізвищах лідерів – вони змінювалися і будуть змінюватися. Її ідеали, надії й рішення разюче змінили нашу ментальність, розпочали і продовжують формувати нашу нову політичну ідентичність. Процес не завершено. Бо історія твориться щомиті. Коли ж завершиться – будуть і правильні рішення, і нові ідеали.

У  четверту  річницю доленосного  Початку у Твіржанському ЗЗСО  учні, педагоги та запрошені гості  мали можливість пригадати, як все це відбувалося. Гостями свята були справжні герої, учасники АТО. Зокрема, Буняк Стапан Остаповичголова Мостиської райдержадміністрації, в минулому – командир 2 – ї мотопіхотної роти третього мотопіхотного батальйону 24 бригади, котрий 19 місяців був учасником АТО в Луганській області.  А також вперше у  Твіржу  завітала поетеса, педагог, громадський діяч Лідія Ільків, яка служила у медичній роті Національної гвардії м. Бахмут Донецької облаті. Шурпета Ярослав Володимирович, учасник Революції на Граніті, яка відбувалася в 90-х роках прийшов до свого рідного навчального закладу. Учні привітали Героїв квітами. Також завітали на захід Сторожук Сергій Степанович -голова Мостиської міської ради, начальник відділу світи, культури та туризму, молоді  та спорту Чернега Валентина Григорівна та методист Андраш Ганна Ізидорівна. Ольга Парчевська керівник освітнього порталу Департаменту освіти та науки  Львівської області теж була на заході. Під керівництвом Ганни Ізидорівни були присутні члени методоб’єднання - учителі музичного мистецтва закладів освіти Мостиської ОТГ. Директор закладу, Книшик Світлана Іванівна, гостинно представила гостей та розпочала захід, зазначивши на вагомості цієї сторінки історії в нашому житті.

Захід підготувала учитель музичного мистецтва Козак Ірина Володимирівна Учасниками  були учні 8, 10 та 11 класів. Учителю вдалося надзвичайно реалістично відтворити події Революції Гідності. Школярі відчули себе в  ролі мітингарів, молодих хлопців та дівчат, які мирним протестом висловлювали свою позицію стосовно приєднання до ЄС. Згадали відомі імена Революції ( Сергія Нігояна), навели паралель із загиблими під Крутами воїнами, теж студентами. Сценки, під час яких показали  прощання молодої сімейної пари та розмову батька зі сином, нікого не залишили байдужими. Як в учнів, так і в дорослих з’явилися сльози на очах від побаченого. Усі присутні знову відтворили в пам’яті ці трагічні події 2013 року.

Наприкінці заходу п. Лідія Ільків цитувала власні тематичні поезії, які вийшли окремою збіркою. Ділилася враженнями від побаченого особисто. Степан Остапович Буняк  розповів про свою службу в зоні АТО, показав світлини реального солдатського життя. Степан Остапович поіменно пам’ятає усіх своїх побратимів.

Зустріч була справді щирою та теплою. Для вихованців закладу це був прекрасний урок, який можна правдиво назвати уроком справжнього патріотизму.

Немає майбутнього без минулого. Країні важко й досі оговтатися. Проте віримо, що усьому є свій початок, і обов’язково буде кінець. Україна – держава європейська, яка простягається від Заходу до Сходу. У найближчому майбутньому кордони нашої Батьківщини відновляться. Але пам’ять про ці трагічні роки залишиться назавжди.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Згадаймо юність, що горіла в Крутах Згадаймо юність, що горіла в Крутах Опубліковано: Середа, 29 січня 2020 29 січня 102 – річниця бою під Крутами – подія, яка набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. В ОЗ «Мостиський ЗЗСО №1 І-ІІІ супенів Мостиської міської ради Львівської області»(директор...

Переглядів: 514 Коментарів: 0

Відділи освіти

Велич України в її Соборністі Велич України в її Соборністі Опубліковано: Середа, 22 січня 2020 Державне свято День Соборності України учні Зарічанського ЗЗСО І ст. відзначили урочисто та патріотично. Для школярів були проведені уроки національно-патріотичного спрямування: "Соборна Незалежна Україна". Учні переглянули презентацію "Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг". Під час шкільної...

Переглядів: 535 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook