Період публікації:

від

до

Категорія:

Залік з охорони праці керівників ЗЗСО (Мостиська ОТГ)

Опубліковано: Четвер, 30 листопада 2017 

min
max

     Охорона праці - це система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів та засобів, спрямованих на збереження життя, здоров'я і працездатності людини у процесі трудової діяльності. У статті 27 Конституції України говориться: «Кожна людина має невід'ємне право на життя.  Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов'язок держави - захищати життя людини. Кожен має право захищати своє життя і здоров'я, життя і здоров'я інших людей від протиправних посягань».
   Керівники закладів загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільної освіти, як представники держави, безпосередньо відповідають за організацію безпечних і нешкідливих умов навчання   і праці школярів та працівників.
    Відділ освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради звертає велику увагу створенню належних умов перебування всіх учасників освітнього процесу у закладах освіти нашої громади. У кожному закладі

20 жовтня 2017р. проведені навчання з цивільного захисту населення, 16.11.2017р. організовано практичний семінар для керівників закладів освіти, за участю міського голови С.С. Сторожука, провідного інспектора Мостиського РС ГУ ДСНС України у Львівській області капітана служби цивільного захисту   

М. Драбчука.  Мостиською міською радою закуплено 104 вогнегасники для закладів освіти і культури, у закладах освіти організовано належні умови щодо захисту учасників освітнього процесу, зменшення втрат та збитків матеріально-технічної бази.
    23.11.2017р. керівники, заступники керівників закладів загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільної освіти склали залік на знання питань охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу. Перед  керівниками виступили: начальник відділу нагляду АПК та СКС Курило В.М., головний спеціаліст Мостиського відділення Фонду соціального страхування України у Львівській області Павлишин Т. С., начальник Відділу ОКТМС Мостиської міської ради Чернега В.Г., заступник начальника Відділу ОКТМС Мостиської міської ради Гнатовська Н.М., голова Мостиської районної організації профспілки працівників освіти і науки України Погуц Л.Г.
     Начальник відділу нагляду АПК та СКС Курило В.М. звернув увагу на нові нормативні документи з охорони праці, основні законодавчі акти з безпеки життєдіяльності, державний нагляд за охороною праці, систему управління охороною праці на місцях.  Докладно проаналізував нещасні випадки на виробництві у закладах  Львівської області та України , які мали місце через недотримання правил техніки безпеки.
        Начальник Відділу ОКТМС Мостиської міської ради Чернега В.Г. наголосила, що стан роботи з охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії під час освітнього процесу в школі, контроль за організацією й періодичним проведенням занять з охорони праці з усіма категоріями працівників закладу  та учнями, систематичний контроль за проведенням різного роду інструктажів, контроль за розробкою й правильним оформленням інструкцій із техніки безпеки,  організацію роботи комісії для оформлення актів-дозволів на використання спортивних залів, майданчиків, майстерень і контроль за їх діяльністю повинен знаходитися під щоденним контролем адміністрації школи.
        Головний спеціаліст Мостиського відділення Фонду соціального страхування України у Львівській області Павлишин Т. С. розповів про новини щодо сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, про об’єднання фондів соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та від нещасних випадків і профзахворювань, про страхові виплати потерпілим на виробництві.
        Заступник начальника Відділу ОКТМС Мостиської міської ради Гнатовська Н.М. нагадала про обов’язки адміністрації закладу освіти в забезпеченні безпеки і здорових умов праці, види і форми контролю, документи з охорони праці в ЗЗСО, інструкції з охорони праці, види інструктажів, звітність про нещасні випадки, контроль за правильним і своєчасним розслідуванням та обліком, що трапилися з учасниками освітнього процесу, організацію форми профілактики травматизму.
   Після виступів присутні керівники закладів освіти  складали письмовий залік з охорони праці.

     Концепція реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» передбачає, що кожен вчитель, викладаючи свій  навчальний предмет, має формувати не лише суто предметну  компетентність, а  й вносити вклад у формування ключових компетентностей серед яких є екологічна грамотність, здорове життя, громадянська відповідальність.

 

 

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів

Схожі статті:

 "  Добро спішіть творити, люди". " Добро спішіть творити, люди". Опубліковано: Понеділок, 09 вересня 2019 2 вересня в Бориславській ЗСШ - інтернаті І-ІІІ ст. дев"ятикласники разом з класними керівниками Пігур О.М. та Зінько І.С. провели перший у новому навчальному році  урок на тему : "  Добро спішіть творити, люди". Метою уроку було донести до свідомості учнів, що доброта — найкраща риса характеру людини....

Переглядів: 447 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Посилити охорону та заходи безпеки – МОН надав рекомендації закладам освіти в зв’язку з поширенням випадків отруєння школярів Посилити охорону та заходи безпеки – МОН надав рекомендації закладам освіти в зв’язку з поширенням випадків отруєння школярів Опубліковано: Середа, 23 травня 2018 МОН рекомендує посилити охорону та заходи безпеки в усіх закладах освіти. Відповідний лист був надісланий сьогодні, 22 травня 2018 року, в департаменти, управління освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій, керівникам закладів середньої, професійної, вищої освіти. Рекомендації...

Переглядів: 499 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook