Період публікації:

від

до

Категорія:

Йосиф Сліпий – знайомий і незнаний» (Мостиська ОТГ)

Опубліковано: Четвер, 30 листопада 2017 

min
max

            2017 рік – Рік Патріарха Йосифа Сліпого. Адже  цього року ми відзначаємо 125-річчя від дня народження Йосифа Сліпого – Ісповідника віри, настоятеля УГКЦ у період її переслідувань радянським тоталітарним режимом та в умовах повоєнного «розсіяння» значної частини її священослужителів і вірних по всьому світу.

           У зв’язку з цим, 27 листопада у Хоросницькому ЗЗСО І-ІІ ступенів під керівництвом педагога-організатора Щеплотської В І. відбувся виховний захід «Йосиф Сліпий – знайомий і незнаний». Участь у святі взяли учні 3-9 класів.

           Мета заходу – допомогти учням глибше пізнати життя Йосифа Сліпого, розкрити багатогранне служіння Патріарха церкві та людям, сприяти духовному розвитку дітей, розвивати акторські здібності учнів.

          Розпочалося свято вступним словом педагога-організатора Щеплотської В. І., яка зазначила: «Найдоречніше і найважливіше у вшануванні пам’яті Йосифа Сліпого – це виконати його «Заповіт». У ньому Патріарх втілив усе своє посвячене життя, а він жив церквою, народом і Україною. І задля них він пройшов такий тернистий хресний шлях, важке випробування у всіх обставинах свого життя. І витримав. І міг стверджувати, що Бог допоміг йому витримати кожну хвилину у в’язниці».

          Далі ведучі зачитували цікаві факти з життя Йосифа Сліпого та декламували вірші про Патріарха. Яскравості святу додали такі сценки: «Дорога життя» (роль матері Йосифа Сліпого зіграла учениця 9 класу Ханик Марія); «Бузьки прилетіли» (участь взяли учень 3 класу Леськів Ростислав, учень 6 класу Борак Назарій та учениця 7 класу Леськів Софія); «Зустріч матері з сином» (участь взяли учень 8 класу Барабах Павло та учениця 9 класу Ханик Марія); «Два семінаристи» (ролі виконали учень 8 класу Барабах Павло та учень 9 класу Веселівський Андрій), а також сценка «Допит» (участь взяли учень 8 класу Барабах Павло та учень 9 класу Яртим Борис).

         Нагадав усім присутнім про поневіряння Йосифа Сліпого учень 8 класу Барабах Павло, який зіграв роль Патріарха у в’язниці, а також спогади Марії Сліпої, які зачитала учениця 9 класу Менда Катерина.

         Під час виховного заходу прозвучали такі пісні: «Я піду за Христом, моя мамо…», «Марія», «Моліться, люди, ви до Бога», «Молитва за Україну», «Ісповідник віри», «Боже, дякую Тобі».

         Завершилося свято  «Йосиф Сліпий – знайомий і незнаний» виконанням Духовного Гімну України «Боже великий, Єдиний» та запаленням свічок.

         Директор школи Дудок М. І. подякувала всім учасникам свята та педагогу-організатору Щеплотській В. І. за змістовно підготовлений захід.

Немає коментарів

Схожі статті:

Стрі́тення Госпо́днє (фото) Стрі́тення Госпо́днє (фото) Опубліковано: Вівторок, 18 лютого 2020 11.02.20р. до Лівчицької спецшколи завітала сестра Святослава із монастиря Святого Герарда, Кохавино. Вона провела бесіди з дітьми і розповіла про релігійне свято Стрітення Господнє, його значення, традиції, звичаї, обряди. Також було проведено майстер-клас "Стрітенська свічка", де Пронюк Н. А. навчила...

Переглядів: 716 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Великий голод в Україні (фото) Великий голод в Україні (фото) Опубліковано: Вівторок, 26 листопада 2019 22.11.2019 р. у Лівчицькій спецшколі педагог-організатор Булдакова М.М. ознайомила учнів із трагічними сторінками тих страшних подій української історії. Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодоморі. А тому варто робити...

Переглядів: 582 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook