Період публікації:

від

до

Категорія:

Попередження булінгу у шкільному середовищі (фото)

Опубліковано: Вівторок, 05 грудня 2017 

min
max

Практичним психологом КЗ ЛОР «Великолюбінський НРЦ I –IIст.» Яцишин О.Д. був проведений тренінг «Попередження булінгу у шкільному середовищі» для учнів 8- 10 класів. У заході учні  активно та з цікавістю виконували завдання, відповідали на запитання, приміряли на себе різні амплуа у рольових іграх.

Метою тренінгу було: ознайомити учнів із поняттям «булінг», визначити ознаки жертв цькувань і методами профілактики виникнення та  подолання проявів булінгу; формувати негативне ставлення до булінгу (неприпустимість проявів булінгу в дитячому середовищі)

Психолог подала учасникам тренінгу змістовну та розлогу характеристику булінгу. Її розповідь супроводжувалась переглядом відеофільму. Проведені вправи,  налаштували учасників тренінгу на співпрацю, знаходження спільної мови.

У ході заняття учням було надано практичні поради, як не стати жертвою булінгу та як правильно розв’язувати конфліктні ситуації. Учні переглядали презентацію про умови виникнення булінгу в школі, відео ролики «Обережно, булінг: українські діти все частіше стають жертвами ...» Після закінчення тренінгу всі учасники мали позитивні емоції та приємні враження!!!

Сьогодні серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми один до одного.

Останніми роками визнано поширення такого явища, як шкільний булінг. Отже,  булінг у перекладі з англійської - хуліганити, грубіянити, визначається, як утиск, цькування, дискримінація. Це тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи дітей до іншої дитини або дітей.

Немає коментарів

Схожі статті:

Жертви та ініціатори булінгу Жертви та ініціатори булінгу Опубліковано: П`ятниця, 21 лютого 2020 За даними різних досліджень, майже кожен третій учень так чи інакше зазнає булінгу в школі, потерпає від принижень та насміхань. Серед соціальних педагогів і практичних психологів Мостиського ОТГ був проведений тренінг у Раденицькому НВК , на якому соціальний педагог Поцілуйко Олена Миколаївна поспілкувалася...

Переглядів: 733 Коментарів: 0

Відділи освіти

Мій світ без насильства... Мій світ без насильства... Опубліковано: Вівторок, 21 січня 2020 21.01.2020 року у НРЦ І-ІІ ступенів «Довіра» голова Ради профілактики правопорушень, вихователь Стельмах О.В. провела з учнями 9-А та 9-Б класів бесіду «Мій світ без насильства» з метою запобігання булінгу. Вихователь ознайомила учнів, що таке булінг, якими можуть бути його прояви та наслідки, як навчитися...

Переглядів: 708 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook