Період публікації:

від

до

Категорія:

Відкритий урок-подорож на тему: Тарас Григорович Шевченко «Садок вишневий коло хати»

Опубліковано: Середа, 06 грудня 2017 

min
max

У вівторок, 5 грудня, вчитель української мови та літератури КЗ ЛОР Великолюбінського навчально-реабілітаційного центру І-ІІ ст. Курило М. М., провела у 9 класі відкритий урок-подорож на тему: Тарас Григорович Шевченко «Садок вишневий коло хати».

Нетрадиційний урок-подорож  відбувся у звичайному класі, проте атмосфера уроку була створена у віртуальній подорожі, метою якої було закріпити знання по творчості великого українського поета, художника, доторкнутися серцем до його поезій, розвивати вміння передавати настрої пейзажної поезії за допомогою виразного читання; виховувати любов і повагу до Шевченкового слова, до рідного краю, батьківського дому, української народної пісні, допомогти учням відкрити великого Кобзаря, як надзвичайно обдаровану мистецьку людину, патріота своєї Батьківщини.  

Урок розпочався акровіршем  та легендою з яких учні дізналися про кого піде мова на уроці. Вчитель Курило М.М. запропонувала учням вирушити у цікаву подорож за маршрутом, а саме зупинка «Біографічна», «Поетична», «Музична», «Художня» та перегорнути декілька цікавих сторінок життя і творчості Тараса Шевченка. Протягом уроку учні творчо працювали на кожній зупинці індивідуально та у групах виконували тестові завдання, малювали малюнки до вірша «Садок вишневий коло хати».

Зупинка 1.  «Біографічна». Бліц-опитування про життя Шевченка.

Зупинка 2. «Поетична». Учні декламували уривки улюблених поезій Тараса Шевченка. А потім виразно читали вірш  «Садок вишневий коло хати».

Зупинка 3. «Музична». Діти підспівували пісні на слова Т.Г. Шевченка «Садок  вишневий коло хати», «Зацвіла в долині».

Зупинка 4. «Художня». Вчитель продемонструвала  відео презентацію «Шевченко художник».

У підсумку уроку вчитель використала інтерактивний метод «Мікрофон», де учні розповідали про те чи цікаво їм було на уроці, що цікавого дізналися вони ще про Тараса Шевченка, що дав їм для життя цей урок.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Урок-подорож Урок-подорож Опубліковано: П`ятниця, 29 листопада 2019 Під супровід японської музики пройшов урок «Відображення японських уявлень про красу в поезії Мацуо Басьо» ,у Бориславській ЗСШ-інтернат . Вчитель зарубіжної  літератури Матківська Г Й ,разом з практичним психологом Качур ОІ у 8 класі провели незвичний урок-подорож ,де діти змогли глибше усвідомити особливості...

Переглядів: 636 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Урок-подорож. «Діти об’єднають Україну» Урок-подорож. «Діти об’єднають Україну» Опубліковано: Понеділок, 09 вересня 2019 2 вересня  в КЗ ЛОР «Бориславська ЗСШ – інтернат І - ІІІ ст», вчителем початкових класів — Пехів Роксоланою Тарасівною був проведений урок-подорож в 1 класі на тему:  «Діти об’єднають Україну». Маленькі нушенята уявно подорожували фантастичними планетами з казковим героєм – Карлсоном. На планеті «Знайомство»...

Переглядів: 439 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook