Період публікації:

від

до

Категорія:

У Палаці мистецтв презентували творчі роботи учнів «Малої академії мистецтв імені Еммануїла Миська» (фото)

Опубліковано: Четвер, 14 грудня 2017 

min
max

Сьогодні, 14 грудня, у Львівському палаці мистецтв з нагоди 25-ліття «Малої академії мистецтв» та у рамках Міжнародного форуму дитячої творчості «Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа» відбулося урочисте відкриття виставки творчих робіт учнів цього закладу. На виставці представлені роботи вихованців, виконані різними техніками та з різноманітних матеріалів (живописні роботи на полотні та папері, графіка, малярство на склі тощо).

«Це свято добра, краси, любові, жертовності, свято вчительське. 25 років – це дата, коли ми можемо зрозуміти, що за нами, за нашими плечима, і бачити, скільки всього ще чекає попереду: скільки ми ще можемо навчити і що залишимо після себе. Давайте ділитися теплом. Я зичу вам добра, любові та процвітання», - зазначила заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук.

За значний особистий внесок у розвиток вітчизняної освіти і науки, вагомі трудові досягнення, високу професійну майстерність почесне звання «Заслужений працівник освіти» Указом Президента України присвоїли директору Підбузької спеціалізованої школи-інтернату «Мала академія мистецтв» Валерію Вовку.

Окрім того, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 25-річчя комунального закладу Львівської обласної ради «Підбузька спеціалізована школа-інтернат мистецького профілю І-ІІІ ст. «Мала академія мистецтв імені Е. Миська» Почесними грамотами Львівської облдержадміністрації нагородили працівників школи-інтернату.

Заступник директора - начальник управління департаменту освіти і науки Львівської ОДА Ігор Гайдук від імені директора департаменту привітав присутніх із таким значним ювілеєм та вагомими здобутками, висловив величезну подяку усім, хто долучився до створення закладу і продовж цих 25 років його підтримує і розвиває. «Ще у свій час, у далекі дев’яності, Еммануїл Мисько дивився далеко вперед і мав величну ідею – він мріяв про школу, яка, враховуючи індивідуальні здібності кожного вихованця, дасть шанс молодим митцям ствердитися у цьому житті і розкрити свої таланти», - розповів Ігор Григорович.

Зазначимо, що унікальну спеціалізовану школу-інтернат у селищі Підбуж на Львівщині започаткували 1992 року. Таких закладів в Україні два – ще один у столиці при академії мистецтв.

Засновниками КЗ ЛОР «Підбузька спеціалізована школа-інтернат «Мала академія мистецтв ім. Е. Миська» стали ректор Львівської національної академії мистецтв, народний художник України, академік Емануїл Мисько та лауреат Шевченківської премії, професор цієї академії, скульптор Дмитро Крвавич.

Створили її за участі держави для талановитих художньо обдарованих дітей із гірських сіл Бойківщини та Гуцульщини, де вони мали б змогу отримувати разом із середньою освітою профільну підготовку з художніх дисциплін, що дає переваги при вступі на навчання у вищі мистецькі навчальні заклади. 75 відсотків випускників стають студентами вишів мистецького спрямування або тих, які мають такі факультети. «Мала академія мистецтв» поставила на крило кількасот творчих особистостей, що стали викладачами художніх шкіл і вишів, відомими митцями.

Як відмітив директор Підбужської академії мистецтв, відмінник освіти Валерій Вовк – у цей ювілейний для школи рік учні закладу взяли участь у багатьох міжнародних виставках і їх відзначено у 20 пленерах, виставках та мистецьких конкурсах.

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівській ОДА презентували виставку дитячих робіт до Дня святого Миколая (фото) У Львівській ОДА презентували виставку дитячих робіт до Дня святого Миколая (фото) Опубліковано: Середа, 13 грудня 2017 Сьогодні, 13 грудня, у Львівській облдержадміністрації відкрили виставку дитячих шедеврів «Золотий мольберт», присвячену 25-ти річчю з дня заснування Дитячої школи народних мистецтв та Дню святого Миколая. Це 25 творчих робіт учасників, які отримали високий рейтинг під час онлайн-голосування. Важливо,...

Переглядів: 577 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади

У Львівській ОДА презентують виставку дитячих робіт до Дня святого Миколая У Львівській ОДА презентують виставку дитячих робіт до Дня святого Миколая Опубліковано: Вівторок, 12 грудня 2017 13 грудня о 9:30 год. у Львівській облдержадміністрації відкриють виставку дитячих шедеврів «Золотий мольберт», присвячену 25-ти річчю з дня заснування Дитячої школи народних мистецтв та Дню святого Миколая. Це 25 творчих робіт учасників, які отримали високий рейтинг під час онлайн-голосування. Важливо,...

Переглядів: 589 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook