Період публікації:

від

до

Категорія:

Права свої знай – та про правила й обов’язки не забувай

Опубліковано: Вівторок, 19 грудня 2017 

min
max

Проблема прав людини завжди була і залишається актуальною у сучасній незалежній державі, ім’я якої Україна. Куди ми не підемо, яка б ситуація нас не спонукала, кожен з нас повинен знати свої права.

Багато хто з учнів дивуються, дізнавшись, що наші щоденні дії часто мають правову оцінку. Право, закони супроводжують людину все його життя. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи права і законні інтереси інших, потрібно знати закони.Немає прав без обов'язків. Цей принцип чітко визначений у Конституції України.

У Милятичівській ЗОШ I-III ступенів 15.12.2017 р. у 7 класі було проведено відкриту виховну годину у формі тренінгу «Права свої знай – та про правила й обов’язки не забувай». Метою проведення виховної години було поглибити знання учнів про основні положення  Декларації прав людини та Конвенції із захисту прав дитини; формувати в учнів правову культуру та правосвідомість; виховувати пошану до законів України; розширити знання дітей про їх особисті права; підвести дітей до розуміння того, що необхідно не лише знати свої права, але й сумлінно виконувати свої обов'язки.

Виховну годину учні розпочали зі знайомства з учасниками тренінгу, що сприяло атмосфері згуртованості, довіри, розкутості. Цікавою була вправа «Які умови необхідні для захисту прав дитини?», історія, складена на підставі фактів, що мали місце в дійсності про одну маленьку дівчинку. Вправа наочно продемонструвала соціальні й емоційні зв'язки, що забезпечують необхідні умови для виживання й розвитку дитини.

Класний керівник Мочерад Зоряна Михайлівна майстерно підвела учнів до висновку:  якщо в людини є право, то вона повинна мати й обов’язок; якщо немає обов’язку – немає й права. Отже, маємо пам’ятати, що ми – громадяни України, і в нас є обов'язки перед Вітчизною, своїм народом, перед іншими людьми, перед нашими рідними та близькими.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 877 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 778 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook