Період публікації:

від

до

Категорія:

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою святкує 25-річчя (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 22 грудня 2017 

min
max

21 грудня в актовій залі Національного університету «Львівська політехніка» відбулись урочистості з нагоди 25-річчя Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою.

Із вітальним словом до академічної спільноти звернувся голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Українська держава повинна допомагати усім представникам нашого етносу, які силою долі, обставин опинились поза межами рідної землі. Сьогодні ця інституція, яка працює у Львівській політехніці, стала не просто стержнем, вона титанічно влилася в загальнодержавну політику. Ми, українці, повинні допомогти усім тим людям, які опинилися поза межами землі, зберегти культуру, усвідомлення нашої ідентичності», - зазначив очільник області.

«Ми повинні показати cвіту, що наші українські інтереси поза межами країни є і будуть, і я переконаний, що така гармонія принесе те, що ми хочемо – сильну, багату українську державу, поважну націю, яку будуть цінувати у світі», - додав Олег Синютка.

За багаторічну плідну діяльність, вагомий внесок у розвиток освітньої галузі, підтримку зв’язків з українською діаспорою та з нагоди 25-річчя створення Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» трудовий колектив закладу нагородили подякою облдержадміністрації.

Під час заходу отець Роман Кравчик, духівник інституту, поділився з усіма Вифлеємським вогнем як символом миру і Божої благодаті.

Також прозвучали слова вітання від ректора НУ Львівська політехніка Юрія Бобала, президента Світового конгресу українців та науковців.

Довідково:

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК) заснований у 1992 році з ініціативи Ірини Калинець – народного депутата України першого скликання, відомої письменниці та громадського діяча.

Інститут має чотири пріоритетні напрями діяльності: освітній, міграційний, культурний та співпраця з діаспорою.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Виховний захід присвячений пам'яті Т. Г. Шевченка в НРЦ  «Левеня» Виховний захід присвячений пам'яті Т. Г. Шевченка в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 10 березня 2020 року в Комунальному закладі Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» відбувся виховний захід, присвячений пам'яті Т. Г. Шевченка, під назвою "Маленький Тарасик" для вихованців старших груп. Метою заходу було ознайомити дітей з творчістю Т. Шевченка, ввести їх...

Переглядів: 1614 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Відзначення 206-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка в НРЦ  «Левеня» Відзначення 206-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 По всій Україні традиційно проходять заходи спрямовані на відзначення 206-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка. Учні Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» не залишились осторонь. 10 березня 2020 року затамувавши подих, діти слухали та співали пісні...

Переглядів: 1578 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook