Період публікації:

від

до

Категорія:

«Все, що мав у житті, він віддав для однієї ідеї…»

Опубліковано: Середа, 27 грудня 2017 

min
max

Ми, українці, були, є і завжди будемо вільними! В.Чорновіл

24 грудня українському політикові, публіцисту, політичному в’язню СРСР, провідникові українського національно-демократичного визвольного руху кінця 1980-x — початку 1990-х В’ячеславу Чорноволу виповнилось би 80 років.

22 грудня у Буцівській ЗОШ І-ІІ ст. Шегинівської сільської ради відбувся усний журнал «Все, що мав у житті, він віддав для однієї ідеї…» для учнів 5-9 класів.

 Мета заходу ознайомити учні із життєвим шляхом В’ячеслава Чорновола, з національними героями, Великими українцями; виховувати любов до Батьківщини, інтерес до історії України, патріотизм, свідомість.

 Під час усного журналу діти переглянули наступні сторінки:  « Життя сповнене боротьби. Короткий біографічний огляд» (Вікторія Кошик та Олег Галюк, учні 5 кл.) «На волі»  (Соломія Волошин, учениця 8 кл.); «Думки відомих людей про В.Чорновола » (Ковальчик Артур, уч. 8 кл.);  «Сумна трагічна  сторінка» (Самоїл Андрій, уч. 9 кл.)

Учні дізналися, що В̓ ячеслав Чорновіл -  ініціатор проголошення Декларації про державний суверенітет України та Акта проголошення Незалежності України; діяч, який започаткував в Україні визвольний рух шістдесятників та дисидентів; засновник та підпільний головний редактор  українського часопису «Український вісник» та член Української  Гельсинської  групи.

 І як підсумок: даний захід  повинен залишити вагомий слід у душах його учасників, і вони повинні розуміти, що тільки від них  залежить у якій державі ми будемо жити.

Немає коментарів

Схожі статті:

Воїнам АТО -  до Великодня Воїнам АТО - до Великодня Опубліковано: П`ятниця, 30 березня 2018 Сьогодні десятки тисяч патріотів нашої держави знаходяться на передовій, захищаючи від ворога свободу, незалежність і територіальну цілісність України. Усім їм, як ніколи потрібна увага, добре серце, повага та любов небайдужих людей. Дитячі малюнки, листівки  учні та вчителі Буцівської ЗОШ І-ІІ ст....

Переглядів: 579 Коментарів: 0

Відділи освіти

У нашій пам’яті вони назавжди залишились У нашій пам’яті вони назавжди залишились Опубліковано: Середа, 21 лютого 2018 Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями...

Переглядів: 515 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook