Період публікації:

від

до

Категорія:

Методичне об’єднання вчителів української мови та літератури у Зимноводівській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2

Опубліковано: Четвер, 28 грудня 2017 

min
max

На базі Зимноводівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 відбулося методоб’єднання вчителів української мови та літератури Зимноводівського освітнього округу.

Відкритий урок з української літературив 10 класі на тему: «“Украдене щастя” – перлина драматургії Івана Франка» провела вчитель Савченкова Л. В.

Урок був цікавим та насиченим. Вчитель розпочала його з притчі «Про Щастя та Любов», яка до глибини душі зворушила школярів, допомогла їм налаштуватись на продуктивну діяльність. Усі учні були залучені до роботи, отримали можливість висловитися та захистити свою точку зору.

Десятикласники працювали у 3-х групах,обговорювали основні проблеми твору, дискутували. Діти підготували цікаві повідомлення про історію написання драми «Украдене щастя», її сценічне життя, особливості сюжету твору та суть конфлікту головних героїв.

Любов Володимирівна вдало використала інтерактивні методи навчання. Запропонована нею літературна гра зацікавила, захопила увагу учнів. Розіграна школярами сценка про з’ясування стосунківміж Михайлом, Миколою та Анною відобразила суперечливість та неоднозначність конфлікту головних героїв твору. Мультимедійна презентація збагатила урок цікавою інформацією та наочним матеріалом.

Наприкінці уроку учні самостійно зробили висновок: «Що ж такещастя?». Різнобарвні стікери із своїм відповідями діти розмістили на дошці навколо слова «Щастя».

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 877 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 778 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook