Період публікації:

від

до

Категорія:

Свято шкільної родини у НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. – ДНЗ» ім. А.Костирки с. Костенів

Опубліковано: Четвер, 28 грудня 2017 

min
max

          22 грудня у НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. – ДНЗ» ім. А.Костирки с. Костенів відбулося родинне свято, на яке були запрошені батьки школярів із декількох довколишніх сіл: Білки, Подусова, Новосілки, Костенева, Брюхович, Вовкова. Гості зібралися у оновленому актовому залі, оформленому як українська світлиця. Тут усі присутні мали змогу оглянути виставку робіт учнів та працівників навчального закладу. Милували око вишиті нитками та бісером картини, різноманітні вироби із дерева, сірників, картону, аплікації у техніці квілінгу, декоративні композиції та іграшки ручної роботи, малюнки. Особливе враження справили на учасників свята декілька десятків майстерно виконаних витинанок учениці 7 класу Мар'яни Олійничок, зібраних у її персональну експозицію «Новорічна феєрія».

         Перед початком свята директор НВК С.М.Гавінський презентував перед батьками новий сайт, що оперативно інформує  громадськість про навчально-виховну діяльність навчального закладу, та повідомив про його особливості, зокрема, «Електронний щоденник» кожного учня.

         Власне «Святвечір в українській родині» розпочався із мелодійної колядки у виконанні призерки районних мистецьких конкурсів дев'ятикласниці Т.Плетеницької та поетичних рядків, якими до української світлиці запросила ведуча Л.Юськів, учениця 9 класу.

         Юні актори – учень 10 класу І.Мартинюк («батько»), одинадцятикласниці Х.Шпат («мати») та С.Бурбулевич («бабуся»), учні 7 класу О.Полякова («донька») і В.Марцінів («син») – відтворили у  інсценізації (авторства Н.М.Гавінської) давні фольклорно-етнографічні особливості, звичаї та традиції Святвечора. Дійство продовжив виступ шкільного вертепу (кер. М.С.Борщ), який цьогоріч  посів друге місце на районному етапі огляду-конкурсу «Різдвяні канікули», а тепер «завітав» до «родини».

         Наприкінці свята лунали віншування пастушків, колядниць; присутніх поєднало спільне виконання колядки «Нова радість стала». «Господарі світлиці» пригостили кожного пампухами, які спекли батьки учнів. Юні актори скуштували ще й кутю, узвар, вареники із картоплею та капустою, голубці, які до святкового столу готували їхні бабусі та вчителі. Мама учня 7 класу В.Матвійківа принесла спеціально випечений коровай –  «Василя». До проведення шкільного свята люб’язно долучилися і працівники кількох закладів культури – завідувачі НД с. Білка Г.В.Фіна та НД с. Вовків М.М.Гаврилів. Саме завдяки співпраці з ними учасники вертепу та пастушки-колядники виступали у красивих костюмах.

         Найважливішим результатом родинного свята стало відчуття єдності учнівських родин та педагогів у підготовці цього заходу, можливість продемонструвати різноманітні обдарування, а також – щасливі усмішки  батьків, у яких з'явився іще один привід пишатися своїми дітьми.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Конкурс “Сурми звитяги” Конкурс “Сурми звитяги” Опубліковано: Четвер, 11 жовтня 2018        10 жовтня у НВК “ЗНЗ І-ІІІ ст. - ДНЗ” ім. А.Костирки с.Костенів відбувся І (шкільний) етап Всеукраїнського фестивалю-конкурсу “Сурми звитяги”. Учні 4-10 класів виконували пісні на патріотичну тематику, декламували поезії, демонстрували малюнки. Серед 20 виконавців у НВК були відібрані учасники...

Переглядів: 452 Коментарів: 0

Відділи освіти

Музейний урок з історії Музейний урок з історії Опубліковано: Середа, 19 вересня 2018 Музейний урок з історії "Трагедія українців Закерзоння"       17.09.2018 р. в Історико-краєзнавчому музеї м. Перемишляни проведено музейний урок з історії "Трагедія українців Закерзоння (Лемківщини, Надсяння, Холмщини і Підляшшя) в 1944 1947 рр.". Урок проведено в 11-Б класі ОЗНЗ "Перемишлянська загальноосвітня...

Переглядів: 359 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook